News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Britt-Marie var här

Britt-Marie var här 

2022-10-23

En av fördelarna med att bo i Kopparberg är att man relativt enkelt kan ta del av utbudet i våra grannkommuner. I går gästades Ludvika av Marianne Mörck, som spelade ”Britt-Marie” på Avenyteatern i Folkets Hus. 

Marianne Mörck som Britt-Marie på Avenyteatern i Ludvika

”Britt-Marie var här” är en varm komedi, baserad på Fredrik Backmans bok, med samma namn. Britt-Marie är en kvinna som har väntat hela sitt liv på att hennes liv ska börja. Historien är en hyllning till livet, och som uppmanar oss att gå ut och ta vara på livet. Vi fick träffa Marianne efter föreställningen. Hon berättade att det är så fantastiskt att få göra det här, eftersom hon känner så mycket för Britt-Marie. Hon är så vanlig, alla känner igen sig, rädsla, att inte våga. Så blir man bekant (med någon som anses vara en gangster, och andra som man kanske har undvikit, red. kommentar), och det är just det gänget som lyfter en, och man tar bort skygglapparna och ser en annan värld. Och gangstern har besticken i rätt ordning i lådan, det är fantastiskt, säger Marinne med ett skratt!

”Britt-Marie var här” är en enmansteater i Riksteaterns regi, som vi kan se på ”platser nära oss” runt om i Sverige. Marianne Mörck spelar alla rollerna. På scenen finns endast ett par plaststolar, en fotboll och Marianne själv. Ändå lyckas Marianne gå så djupt in i alla roller, så det framkallar både rysningar och skratt. Marianne själv hyllar Eva Dahlman som står för dramatisering och regi. Marianne tycker att hon har lyckats mycket bra med att göra en dramatisering av boken. 

Marianne Mörck är aktuell på många håll just nu. Förutom denna föreställning, så kan vi se henne i Bonusfamiljen och hon var också gäst i Carina Bergfeldts senaste show. På frågan hur hon hinner med allt svarar hon att Carinas Bergfeldts show deltog hon i på en av sina två lediga dagar. Då åkte hon ner till Stockholm. Man kan inte sluta andas bara för att man har en ledig dag, man måste hålla sig igång. 

Redaktionens anmärkning: En föreställning spelas oftast av flera skådespelare. I denna föreställning gör Marianne Mörck alla roller själv. Att under en 1 timma och 45 minuter, komma ihåg allt vad man ska säga och gå så djupt in i varje roll är en mycket stor bedrift. Föreställningen går idag den 23 oktober i Lindesberg. För den som har möjlighet, se den gärna där. För den som inte har möjlighet att se föreställningen så går det ju bra att läsa boken. Det är en fantastisk historia.

Text och foto: Anna-Lena Didic´

 

Kommentarerna är avstängda