News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Bra placeringar för Jacob

Bra placeringar för Jacob

15 – 09 – 28

I fredags och lördags kördes Rally Hedemarken i Norge, sista deltävlingen i Rally NM och även returmötet i Rallylandskampen. Jacob Jansson med co-driver Andreas Johansson var en av svenskarna på plats och körde in på en tredje plats i klassen och som nummer sex totalt i en mycket krävande tävling på supersnabba vägar.

– Vi öppnade bra på fredagskvällen och låg på andra plats in till nattvila, men på lördagsmorgonen var vi inte riktigt på tå och tappade ganska mycket tid. Det gick lite för klent och det kändes svårt att tända till, säger Jacob.
Efter lunchservicen laddade grabbarna om och allt började falla på plats igen. De låg på en stabil tredje plats men det hade utvecklat sig till en fight om segern längst fram och dessa två drog upp ett helt otroligt tempo.
– Vi låg där bakom och nötte på och ju längre tävlingen led så drogs vi mer och mer in i deras tempo och på slutet hade vi en fart som vi är väldigt nöjda med, berättar Jacob.

I rallylandskampen blev det dock väldigt svårt att göra någonting åt norrmännen på grund av det stora manfallet som blev i det svenska laget redan innan tävlingen, och tyvärr fick vi se oss besegrade där. Men Jacob och Andreas fick många nyttiga mil i bilen inför SM-finalen och är positiva efter helgen.

– Vi avslutade rallyt med en jätte bra känsla som vi tar med oss till SM tävlingen nästa helg och vi fick även nyttig träning i mörkerkörning så på det stora hela är vi nöjda, avslutar Jacob.

Kommentarerna är avstängda