News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Bolibompa-kändis besöker Ljusnarsbergs bibliotek!

Bolibompa-kändis besöker Ljusnarsbergs bibliotek!

22-11-19

Bolibompaprogramledaren Johan Anderblad har släppt en bokserie för barn. Igår besökte han Ljusnarsbergs bibliotek och cirka 30 nyfikna besökare fanns på plats. Bokserien handlar om karaktären Bojan som är intresserad av olika fordon. Bojans mamma läser godnattsaga för honom varje kväll och passar då på att berätta om det han vill veta. I böckerna får vi följa Bojan och brandbilenBojan och polisbilenBojan och grävmaskinen m.m. Det finns en hel del olika böcker om Bojan och de riktar sig antingen till barn 0-3 år eller till barn 3-6 år.

På plats i biblioteket fick barnen lära sig mer om brandbilen och polisbilen. Som reporter blev jag väldigt imponerad när barnen på fyra år visste att brandmän både har gasmask och tuber med luft i. De fick tillsammans med Johan klura ut vilka föremål som passade i en brandbil och inte. Tillsammans kunde de ta beslutet att tårta inte var en nödvändig faktor i yrket, medan lufttuberna var allt viktigare.

 

Barnen hade en mysig stund och som avslutning delade Johan ut temporära tatueringar med utryckningsfordon på till barnen.

 

Text och foto: Linnea Didic

Kommentarerna är avstängda