News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

BKT sätter upp kameror

BKT sätter upp kameror

2020-04-01

Kopparbergarns reportrar håller ju alltid de så kallade korpgluggarna öppna och när vår medarbetare Benny Collin besökte Skärets återvinningsstation, märkte han att något som liknar en fartkamera satts upp vid infarten.

Kopparbergarns redaktion har därefter varit i kontakt med Bergslagens Kommunalteknik, där man berättar att de har tröttnat på allt skräp som faller längs vägarna från diverse dåligt täckta släpkärror på väg till återvinningsstationerna. Därför har man beslutat att sätta upp kameror på utvalda platser så som järnvägsövergångar, lyktstolpar eller på vissa byggnader samt vid infarterna till stationerna. 

Vid infarten kommer kärrornas last att jämföras med bilder från kamerorna efter vägen och på så sätt kan skräp som har lämnat fotograferade laster komma att kunna identifieras. 

I Nora och Lindesbergs kommuner etableras ett samarbete med Trafikverket, så att man även kan utnyttja deras kameror, berättar personal från BKT, medan Ljusnarsberg och Hällefors får klara sig med lokala medel. Därför kommer en särskild nedskräpningsavgift att tas ut av de slarviga, och dessa pengar kommer troligen att täcka en del av kostnaderna för kontrollen, men resten måste tas via skattsedlarna.

Kameran vid Skärets återvinningsstation är redan på plats, och personalen där kommer i dag, den 1: april, att testköra utrustningen. Vi kommer dock att gå mjukt fram i början, säger man från BKT. Ingen kommer att behöva betala någon skräpavgift ännu på ett tag. Räkna dock med att besöken vid återvinningsställena kommer att ta lite längre tid, innan folk har lärt sig.

Kommentarerna är avstängda