News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Biljettsläpp till sommarens föreställningar på Stadra Teater

Biljettsläpp till sommarens föreställningar på Stadra Teater

Pressmeddelande

17-03-24
stadra-2017

Snart stundar den 20 säsongen på Stadra Teater och den 30 mars släpper vi biljetter till sommarens produktioner.

När sommaren står i sin fulla prakt och när Stadra grönskar och prunkar inväntar premiären av Johan Bernanders nyskrivna pjäs Arabia Felix – en musikteaterföreställning med musik komponerad av Anders Ortman. 30 mars anordnar vi biljettsläppsmingel på Teaterfoajén i Nora kl 17.00-18.00.

Arabia Felix gestaltar det mycket vågade äventyret som upptäcktsresan till ett fjärran Arabien var, en expedition som utgick från det danska hovet och som seglade iväg år 1761. Avsikten var bland annat att samla växter, att lösa kilskriftens gåta, men som dold agenda ville man även utröna om själva paradiset kunde ligga där nere i det fjärran Jemen. Med på resan deltog bland andra Peter Forsskål, en av Carl von Linnés lärjungar, som liksom flera av expeditions medlemmar fick sätta livet till. Vår uppsättning kommer att ta vara på äventyret, kittla mystiken och odla drömmen, där vi även vill lyfta av locket för vad vår fantasi kan berätta för oss. Vid en tidpunkt då världen fortfarande inte var färdigupptäckt, då hemligheter kunde finnas bakom nästa hörn. Arabia Felix är romarnas beteckning av Det lyckliga Arabien och kommer hos oss även att stå för vår förhoppning om att konstfantasterierna bidrar till att göra livet roligare, intensivare och mer berikande för vår publik.

Föreställningen har urpremiär 7 juli kommer att spelas fram till 20 augusti.

Manus och regi: Johan Bernander
Kompositör: Anders Ortman
Scenografi: Märta Fallenius
Kostym: Mari Gasslander

Ensemble:
Bernstorff, kungens talesman: Lasse Forss
Peter Forsskål, naturforskare m.m: Peter Eriksson
Frederik von Haven, filolog: Gunilla Orvelius
Christian Kramer, medicus: Ellen Hennig
Georg William Baurenfeind, tecknare: Magnus Wetterholm
Carsten Niebuhr, lantmätare: Rune Jakobsson
Kaptenen: Lasse Forss
Von Gähler, ambassadör: Lasse Forss
Carl von Linné: Eva Haldert
Dolan av Mokka: Lasse Forss
Den grekiska kören: Barn och ungdomar från Bergslagen

Fredagsprogrammet:

På Stadra Teater kommer vi under fredagar denna sommar att ha programkvällar. Vi kommer att ge Öden som berör med bl.a. Claes-Göran Wetterholm, en nordisk kväll med landshövding Maria Larsson och direktören för nordisk kulturfond Benny Marcel samt gästartister, två franska kaféer med Lars Forssells sånger samt en kväll med vår omtalade föreställning Sånger av Jacques Brel. Därtill konstinstallationer och Teaterkaféet Paradiset. Sommaren avslutas med föreställningen Från min loge i en lagård.

För frågor och mer information kontakta Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare: info@stadrateater.se, 070 538 19 95

Kommentarerna är avstängda