News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Bibliotekets nyinvigning

Bibliotekets nyinvigning

19-12-14

Här är det nyöppnade biblioteket i Kopparberg!

På tisdagseftermiddagen återöppnades Ljusnarsbergs bibliotek och många gäster infann sig för att uppleva den ljusa lokalen i sin helt nya skepnad.

Vita låga hyllor, glasmontrar med informationer och ett flertal sittgrupper för samtal och avspänd läsning präglar det nyskapade bibliotekslandskapet.

Efter veckor och månader utan bibliotek hade alla åldrar infunnit sig för att pröva det nya.

Barn och lek har fått en framträdande plats. Hoppkuddar, lekmaterial samt en scen för mindre framträdanden är synlig för oss alla, som passerar biblioteket under veckodagarna.

Det blev en glad överraskning att det finns ovanligt många utrymmen för olika aktiviteter på det begränsade utrymmet vi alla känner till.

Känslan av att lokalen har blivit större infann sig bland besökarna och alla utrymmen testades.

Färgsättningen i vitt och grått, som matchar det vackra marmorgolvet i original, må framhållas likväl som det friska glada färger, som definierar speciella utrymmen.

Utlåningsdisken har fått flytta fram till ingången med god översikt.

Hoppas nu att bibliotekets besökare tar hand om de gästfria rummen, som Ljusnarsbergs bibliotek nu har att bjuda på och utnyttjar allt läs-och hörbart som finns där.

Text och foto: Monika Käller

Till sist kommer en bild från Rickard Didic’, som berättar att invigningen avslutades med att Linné Didic’ och Emelie Svedberg underhöll med sång och musik.

Kommentarerna är avstängda