News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Besökscentrum invigt

Besökscentrum invigt

17-07-02

_DSC2859

I samband med premiären av teatervandringen Hyttans Hemligheter vid Löa Hytta, var också arbetena med hyttans besökscentrum klara. I en del av det gamla kolhuset som ligger på andra sidan vägen från hyttan sett, har man nu färdigställt en plats dit besökare kan vända sig för hjälp.  Där kan man till exempel få information och köpa biljetter till föreställningarna och kanske köpa en souvenir.

_DSC2940

Vid besökscentrum finns också handikappanpassade toaletter för trängande behov.

_DSC2939

Dessutom har man, till glädje för skådespelarna byggt en sminkloge där de kan sminka på och av.

_DSC2944

Till invigningen kom en skara människor, som alla hade haft med hyttspelen att göra på ett eller annat sätt. Kopparbergarn träffade bland andra Lars Magnusson (t höger) som borrat för vattnet, och Erik, som berättade att hans son varit med om själva byggandet.

_DSC2948

Maria Frimodig, som sitter i styrelsen, har också lagt ner mycket jobb på kostymskapandet och Towe med Moa på armen, har jobbat med design och även skapat den officiella affischen.

_DSC2978

Hon har också skapat Spökjakten som är ett spel för barn som kanske väntar på sin tur eller vill göra något mer på platsen.

_DSC2976

Towe visade oss in i mottagningsrummet, där man möts av en överraskning! Det ser ut som om ytterväggen består enbart av kolhusets glesa brädor, men det visar sig att innanför finns en vägg av glas. I speglingen till höger kan man se dörrarna till två toaletter. Den tredje finns åtkomlig från utsidan.

_DSC2951

Hyttfogden Margareta Gustavsson, tidigare rektor i bland andra Löa Friskola gav i ett invigningstal en sammanfattning av vägen från idé till verklighet, och hon riktade också ett stort tack till Lindesbergs kommun som starkt bidragit till finansieringen.

_DSC2968

Vid invigningen representerades kommunen av tidigare kommunalrådet Anders Ceder, som i sitt anförande lyckönskade alla berörda till resultatet av deras arbete.

_DSC2979

Till sist tog även spelens manusförfattare och tillika regissör, Helena Brusell, till orda och förklarade bland annat själva titeln. Hyttans Hemligheter är tänkt som ett årligen återkommande arrangemang, där det varje år är en ny hemlighet inbakad i berättelsen. I år är det alltså Hyttans första hemlighet, förklarade Helena och ledde sen de församlade på en vandring som också var en sista övning för skådespelarna.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda