News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Bergslagsvallen, centrum för aktiviteter

Bergslagsvallen, centrum för aktiviteter.

2016-07-05

IMG_0926_650px-1

Nu är det nya utegymmet på Bergslagsvallen officiellt invigt.

IMG_0894_650px-1

SAIK:s ordförande, Jimmy Wicander, hälsade ett 50-tal besökare välkomna. Han uttrycket stor glädje över att gymmet är klart. Planeringen började i september 2015 så det är verkligen ingen långbänk innan allt var i hamn. Sparbanksstiftlesen och Örebro Läns Idrottsförbund har varit sponsorer. Man har även fått praktisk hjälp av kommunens servicegrupp. Det mesta av det praktiska arbete har dock SAIK:s egna medlemmar ställt upp med.
Jimmy fick också ta emot uppvaktning från både Ställdalens Byalag och Ljusnarsbergs Kommun. Båda representerades av Ewa-Leena Johansson.

IMG_0893_650px-1

Jimmy överlämnade sedan ordet till SISU:s representant Sven Göran Gustafsson. Han berättade att det finns ett mål som skall vara uppfyllt 2025. Då skall det finnas möjlighet för alla att idrotta på egna villkor och det skall ge bra förutsättningar för friskvård. Det är därför extra viktigt att små föreningar får stöd att utveckla sin verksamhet. Viktigt är det också med satsningar i små samhällen där det finns många invandrare. Det främjar integrationen. Utegymmet är också ett fint komplement till innegymmet.

IMG_0898_650px-1

Så fick Sven Göran Gustafsson en sax i sin hand för att klippa bandet till anläggningen. En lite slö sax och ett motsträvigt band gjorde att han fick lägga lite extra energi på klippet.

IMG_0911_650px-1

Så var det då fritt fram för besökarna att bekanta sig med de olika redskapen.

IMG_0913_650px-1

Tydliga skyltar ger tips om använding och vilka muskelgrupp som tränas.

IMG_0904_650px-1

För att få lite praktiska instruktioner visade Jackie Bergström vad man kan göra vid de olika stationerna. Jackie är van styrketränare. Han kör intervallträning 4-5 dagar i veckan.

IMG_0919_650pxd-1

Jackie menade att det är bara fantasin som sätter gränser för hur man kan använda de olika redskapen. Alla kan använda dem på sina villkor.

IMG_0916_650px-1

Elina tog pappa till hjälp för att träna armarna. Det gällde att hålla tunga rätt i munnen.

IMG_0918_650px-1

Det går också att sitta och vifta med tårna.

Skribenten håller med Mona Lind att det är nog den finaste platsen som finns för ett utegym.
Alldeles utför staket glittrade Sågdammen i solljuset.
Men plötsligt försvann solen och det kom en riktig regnskur. Den grillade korven fick ätas inomhus och även kaffet fick också intas där.

IMG_0923_650pxd-1

Vill någon ha vatten efter träningen är det bara att skruva på kranen och dricka. Sedan några månder tillbaka finns det kommunalt vatten indraget. Den egna brunnen hade inte drickbart vatten. Så nu har det blivit mycket enklare att utnyttja Bergslagsvallen fullt ut och det gör man verkligen. Förutom ute-och innegym är där gymnastik för olika grupper under vinterhalvåret.
Fotbollsplanen är välklippt.

IMG_0924_650px-1

På gamla ishockeyrinken finns en hinderbana för Brukshundklubben.

Bergslagsvallen är verkligen en anläggning som ligger i tiden. Utegymmet kan alla använda. Men visst kan det vara värt ett medlemskap i SAIK för att få tillgång till allt som erbjuds.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda