News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Benny fortsätter sin resa

Benny fortsätter sin resa

2020-08-25
Hallå alla Kopparbergarns läsare!
Resan fortsätter, snart bara 600 km kvar. Vi hade hamnat på Näsby Rastplats i Storvik som ligger vackert belägen vid Näsbysjön.

Österut mot Sandviken och över Gavleån.

och så småningom det första köpcentrumet som ska passeras

Valbo där vägen från Norrköping/Västerås möter det som numera är E16 och vidare mot Sveriges, och halva Europas, pulsåder E4.

Efter att passerat Gävle, rullar det på i rask takt och snart passerar vi Hakke Gård, det som ersatte den gamla E4-baren när vägen byggdes om på 80-talet. Ett trevligt rastställe där vägkrogen ser ut som ett vikingaskepp på insidan.

Nästa chans till rast är det välkända Tönnebro, där man kan träffa långtradarchaufförer från hela Europa. Vårt nästa stopp är planerat till Ångersköns rastplats, som ligger mellan Söderhamn och Hudiksvall, men innan vi kommer dit ses detta ”vidunder” vid vägkanten.

Det påminner om, att Söderhamn hade en flygflottilj på den tiden Sverige hade ett försvar. Ock även denna vackra ”tavla”

Norralabygden, där vägen och järnvägen löper nästan parallellt och järnvägen försvinner in i berget. Ångersjöns rastplats, camping och restaurang ligger vackert vid sjön och badplats finns för den som inte nöjer sig med svalkan från AC:n i bilen.

Även benen fick sig en sträckare

Och rasten avslutades med en härlig mjukglass från restaurangen. När resan nu går vidare mot Sundsvall och vidare, bytte vi förare och undertecknad fick för första gången köra en husbil, varför tidigare nämnda chaufför fick förtroendet att hantera kameran. Dessa bilder kommer i ett senare avsnitt, där jag tänker presentera de älvar och vatten vi passerade över eller åkte bredvid.

På handelsplatsen mellan Sundsvall och Timrå, mitt minne sviker ibland namn, intogs lunch och då är det väl lämpligt att avsluta denna del då vi nu hunnit halvvägs.
Som det brukar/ade stå i gamla följetänger;

Fortsättning följer.
Text och foto Benny Collin

Kommentarerna är avstängda