News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Auktion i Kumlans Folkets Hus

 Auktion i Stora Kumlans Folkets Hus

16-04-29
_DSC0977

Crister Lindström är en man som har många järn i elden. Bland annat gillar han att snickra i sin egen snickarbod där vi träffade honom under ett besök i Ställdalen.

20160425_141152

Men han är också i full gång med att planera en auktion, som kommer att hållas den 6 maj. Platsen blir i Stora Kumlan, närmare bestämt i den gamla Folkets Hus-byggnaden där.

Kopparbergarn fick följe med Christer Lindström dit en dag i veckan och han visade oss in i byggnaden.

_DSC0974

Därinne fanns en hel massa grejer av olika slag både stort och smått, gammalt och nyare. När det blir auktion får vi hoppas att den kyliga våren har gett sig för sol och värme, för därinne var det riktigt kallt.

Folk är riktigt bussiga och skänker allt möjligt till oss, säger Christer och pekar runt. Kolla bara här vilka bra grejer.

_DSC0978

Jag tycker att vi kunde använda pengarna till att rusta upp sånt som behövs här, fortsätter han. Såna här gamla fönster behöver ju ses över och det behövs både ljus och värme. En värmepump kunde ju stå på ett tag innan man ska använda huset. Här kan man ju ha fester och firande av alla möjliga slag. Men sådana beslut ska ju styrelsen ta och där är inte jag med. Pengarna som auktionen inbringar sätts i alla fall in på ett konto för ändamålet, så får väl framtiden utvisa hur de kommer bäst till nytta.

Men först ska det alltså bli auktion och Kopparberarns reportrar är övertygade om att intresset kommer att vara stort. Auktion i en miljö som denna kan ju bli en riktig folkfest. Auktionen börjar kl. 11.00 med visning en timme tidigare. Den som är riktigt nyfiken, kan ta sig dit på en förhandsvisning dagen innan 16.00-18.00.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda