News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Att möta våren på Blå Soffan

Att möta våren på Blå Soffan

16-03-13

Åsa-och-Alex-16-046 Åsa-och-Alex-16-007

Åsa Hedberg och Alex Giebels, som numera bor i Hörken efter många år i Stockholmstrakten och på Gotland, men födda i Kiruna resp. i Holland, bjuder in till två mycket olika upplevelser.
Åsa lockar och brillerar med skimrande akvareller, oftast i ovanligt stora format. Alex däremot står mer eller mindre stadigt med sina ”magiska skulpturer”, som även uppstår under tiden av utställningen och kan prövas av besökare.

Åsa-och-Alex-16-014

”De bara blir” säger Alex, men de har fungerande mekanismer och en del kan få ett eget liv. Andra skulpturer är tempelliknande montage med olikartade föremål.

Åsa-och-Alex-16-016

Här står vi inför ett komplext akvarellmåleri, där många överraskningar väntar. Bl. annat finner vi mörka ansikten och händer på de i övrigt impressionistiska målningarna, vilka enligt Åsa är inspirerade av medelhavsområdets ”svarta madonnor”.

Åsa-och-Alex-16-003

Uppkomsten av dessa madonnor, som varit omdiskuterade under långa tider i vår kulturhistoria, blev föremål för ett kortare anförande med påföljande inspirerande samtal under fredagens vernissage.

Åsa-och-Alex-16-050

Det handlar givetvis om det evigt omdiskuterade kvinnliga elementet i världshistorien.
Text och foto: Monika Käller

Kommentarerna är avstängda