News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Att kasta sten i glashus

Att kasta sten i glashus

2018-11-28

Bild från dietdoctor.com

Här sitter man och skriver om säkerhet när det gäller att använda internet, mobiltelefon med mera, men publicerar artikeln på en internetsida som inte är säker för besökaren! Tala om att kasta sten i glashus!
Uppmärksamma läsare har säkert lagt märke till att före själva adressfältet, där det står kopparbergarn.se, finns ett par ord: ej säker.
Det betyder förstås inte att vi som redigerar Kopparbergarn håller på med något fiffel, men väl att illvilliga människor skulle kunna komma åt uppgifter om besökarnas inloggningsuppgifter, bankkonton med mera, om sådana hanterades här.
Eftersom vi inte samlar in några känsliga uppgifter om våra besökare, så finns där inget att hämta, men efter att en ur läsekretsen uppmärksammat förhållandet, så har vi nu fixat ett certifikat för Kopparbergarns webbplats. Om inte den lilla låssymbolen kommit på plats i stället för ”ej säker” när detta läses, så kommer den i alla fall dit inom kort.
För er kära läsare, kommer ingenting att förändras i praktiken och för Kopparbergarn medför det endast en mindre kostnad som betalas årsvis i förskott.
Vad det betyder för ”uppfinnarna” av denna trygghetsgaranti som måste tillämpas på miljarder webbsidor, kan vi bara gissa oss till!

Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda