News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Återträff Ladan/Linåkern

Återträff Ladan/Linåkern

2022- 09 – 17

Den 10 september träffades ”gamla kollegor” från Ladan/Linåkern på Bångbro herrgård. Festen initierades av Marie Björnberg, Ingrid Andersson och Gunilla Román.
Ladan öppnades 1/8- 1975. År 2002 bytte förskolan namn till Linåkern och hette så fram till den stängdes februari 2011, och förskolan Garhyttan startades.

Det blev 16 personer som träffades, åt gott och pratade gamla minnen. Gunilla berättar att de hade hoppats på fler anmälningar men många som hörde av sig hade andra åtaganden inplanerade.
Hur många som har jobbat på förskolan under åren är svårt att veta, för en del jobbade bara korta perioder som t.ex. vikarier.
Flera av dem som kom på festen var med 1975 och startade upp förskolan när den var nybyggd. Ingrid Andersson som var med och planerade festen var dock den enda av personalen som var med från starten 1975 till 2011 när förskolan stängdes. Vi fick höra en del historier om hur det i början bl.a. inte fanns några möbler, men att ledningen ändå ville att inskolningar skulle börja.Om 3 år är det 50 års jubileum och under kvällen bestämdes det att det då ska det bli en träff igen, troligen på Bångbro herrgård. Till det tillfället hoppas man också att man försöker ta med bilder, filmer mm. som alla kan ta del av. Datum för den träffen återkommer de till, men de hoppas att ännu fler kan delta då.

Text: Gunilla Román, Anna-Lena Didić

Bild 1: Sture Ekmark

Bild 2, 3 & 4: Gunilla Román

Kommentarerna är avstängda