News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ärtsoppa hos PRO Hörken

Ärtsoppa hos PRO Hörken

18-10-19
Att följa traditioner är viktigt visar sig genom att en dag om året träffas vi till medlemsmöte och avslutar det hela med att äta en tallrik hemkokt ärtsoppa. Att vi inte har det på torsdagen gör inte det hela sämre.

Ett drygt tjugotal medlemmar hade samlats i det gamla ambulansgaraget, numera ombyggt till en fin möteslokal. 
När alla var på plats, kunde ordföranden hälsa välkommen och påbörja mötet, som snabbt avhandlade diverse information och inte minst tackades en hel hoper frivilliga som deltagit och arbetat under marken i Kopparberg. Dom kommer inte att gå lottlösa från det äventyret, utan får vänta på någon slags belöning.

Alla möten tar ju slut, tack och lov kanske nån tycker, så även detta och förvandlades till nån sorts restaurang.

På ett huj fanns både smörgåsar, dricka och själva huvudattraktionen, det vill säga koppen med ärtsoppa, framme på borden. Inte så märkvärdigt kan tyckas men ack så viktig. Det togs om och om så till slut kunde botten skönjas i den jättekastrull som användes.

Mätta och belåtna minglades det en stund innan min namne plockade fram sitt lilla durspel och drog några trudelutter.

Ett litet sorl hördes, när det förkunnades att det skulle bli dragning på en hemlig vinst som skänkts till detta tillfälle.Det var Majlis från Palahöjden, som varit så vänlig och skänkt vinsten. Vad innehöll då paketet?  Jo, inte så svårt att gissa, eftersom hon är storfiskare.

En jättestor regnbåge kommer att förgylla Barbros köksbord i morgon.  Övriga som vann var nog lite avundsjuka på första priset, men så är det ibland. Medan kaffet dracks avslutade Broman sin musikaliska stund och det var bara att förbereda sig på hemgång och vänta på nästa sammankomst och se vad som kommer då.

Det kan också nämnas. att det redogjordes för en massa resor som kommer. Även ett födelsebarn fick fira med ärtsoppa.

Text och foto Leif i Nittkvarn.

Kommentarerna är avstängda