News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Årsmötena duggar tätt

Årsmötena duggar tätt.

2020-02-18
Vid den här årstiden blir det bekräftat att det finns många föreningar i kommunen.

Nu har också Ställdalens Naturstudieklubb haft sitt. 26 medlemmar kom till Bruksgården på lördagseftermiddagen.

Ordförande, undertecknad, hälsade välkommen och presenterade 2 nya medlemmar.

Till ordförande för årsmötet valdes Ulf Hilding och till sekreterare Birgitta Palm Andersson.
Sedvanlig dagordning godkändes. Snabbt avverkades paragraferna. Verksamhetsberättelse, kassarapport och revisionsberättelse godkändes av medlemmarna. De gav också den sittande styrelsen ansvarsfrihet.
Till ordförande för år 2020 valdes Thyra Lundell. Den sittande styrelsen omvaldes med undantaget att Willy Andersson gick upp från ersättare till ordinarie ledamot. I hans ställe som ersättare valdes Gunilla Eliasson. Ett konstituerande möte hölls senare på eftermiddagen. Då omvaldes Lars-Erik Pettersson till kassör och Kerstin Kuismin som sekreterare.
På övriga frågor berättade undertecknad vad som gjorts av Länstyrelsen på Rödmyren. Där är nu en spängad vandringsled som gör att man kan vandra på och runt Rödmyren. Man har också under vintern lagt igen diken som har gjorts för att avvattna myren. Förhoppningen är att det åter skall bli ett rikt fågelliv på myren.

Efter årsmötet serverades Nikkaluoktasoppa som klubbvärdinnorna Kaija Remonen och Kerstin Johansson kokat. Mycket gott och mättande.

Maten inspirera också till goda samtal.
När vi var mätta och belåtna bänka vi oss för att titta på Bengt Lundells bilder från klubbens aktiviteter under 2019. Under bildvisningen hördes många glada kommentarer från deltagarna. Det inspirerar också till deltagande vid årets utflykter och sammankomster.
När bilderna var slut vidtog dragning på årets lotteri. Några nöjda deltagare gick hem med blommor, böcker och andra vinster.

Årsmötet avslutades med kaffe och kaka. En mängd saker avhandlades och diskuterades.
Nästa möte blir den 12 mars då åker vi ut och lyssnar efter ugglor.

Text Thyra Lundell. Foto Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda