News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

ÅRSMÖTE I STÄLLDALENS BYALAG

Årsmöte i Ställdalens Byalag

2020-03-28
I tider som dessa då mycket känns svårt så behöver vi också känna hopp och framtidstro. Onsdag 25 mars kallades medlemmar i Ställdalens byalag till årsmöte i den tillfälligt lånade möteslokalen på Bruksgården som ägs av Ahlström-Munksjö AB (tusen tack för lånet). Vi i styrelsen var oroliga för att vi skulle bli väldigt få på mötet och att vi som kom i värsta fall skulle få äta riktigt mycket smörgåstårta. Men, glädjande nog så var det en skara på 17 personer som kom och deltog i årsmötet.

Kjell Hansson, ordförande i Byalaget öppnar mötet för att sen lämna över mötesordförande klubban till Christer Lindström som sitter på hans högra sida. På hans vänstra sida sitter Vanja Karlsson, sekreterare i Byalaget.

Självklart innehöll mötet sedvanliga årsmötesförhandlingar såsom verksamhet och ekonomisk berättelse. Trots ett underskott i årets finanser, beroende på en rejäl elkostnad för att värma upp lokalen, så beviljades styrelsen ansvarsfrihet för år 2019.
Efter valen så ser styrelsen ut enligt följande. Kjell Hansson omvaldes till ordförande. Till ordinarie ledamöter valdes Karl-Axel Karlsson och Arno Wilting. Att vara styrelseersättare utsågs Elin Hector, Kicki Hendahl, Amelia Wilting och Susan Richardson till. Kvar i styrelsen är också sekreterare Vanja Karlsson och kassören som är undertecknad. De som lämnade styrelsen på egen begäran var Kaija Remonen, Willy Andersson samt Christer Lindström och vi tackar för er insats i styrelsen under flera år.

De nya styrelseledamöterna Kicki, Elin, Amelia (med dotter) och Arno.

Då hygienreglerna är särskilt viktiga nu, så köade alla in och tvättade händerna innan det var dag satt äta en bit smörgåstårta som avhämtats på Bångbro Herrgård. Att den smakade suveränt kan knappast beskrivas bättre än att den hade strykande åtgång.

Under fikat passade vi på att i våra samtal se framåt. Historiken kring Ställdalen, Svartviksgruvorna och annat fint i vår omgivning som är värt att förmedla till fler pratade vi om och kommer fortsätta med. Med största sannolikhet kommer våren och försommaren behöva anpassas vad gäller verksamhet varför vi valde att ställa in årets valborgsmässofirande och måndagsfikat tillsvidare. I maj kommer vi arrangera den traditionella städdagen, då vi samlas utomhus och städar i Ställdalen. Styrelsen kommer under april enas och när, var och hur så vi återkommer. Ett mycket trevligt årsmöte och skönt att få prata om något annat och våga se framåt. Tack till alla Er som kom och förgyllde kvällen.

Text och foto: Ewa-Leena Johansson

Kommentarerna är avstängda