News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Årsmöte i Ställdalens Byalag

Årsmöte i Ställdalens Byalag

Stabil styrelse och pengar i kassan

2022-03-25

Kjell Hansson, ordförande i Ställdalens Byalag och tillika dagens mötesordförande bankade klubban i bordet och årsmötet var inlett! Vi var ett tjugotal medlemmar samlade kring det stora bordet på Bruksgården i Ställdalen denna tisdagskväll den 22 mars.

Enda förändringen i styrelsen är att Amelia Wilting och Susan Richardson lämnar sina suppleantuppdrag. Ny suppleant är Erik Karlsson.

Ordföranden Kjell Hansson omvaldes på två år. Han tackade för förtroendet men hade gärna sett att någon yngre tog vid, men … gammal är äldst!

 
Kjell Hansson  t.v och Erik Karlsson

Arno Wilting föredrog verksamhetsberättelsen och hade all anledning att se glad ut över vad byalaget åstadkommit i dessa pandemitider.

Ewa-Leena Johansson presenterade resultat- och balansräkning och inledde med orden: ”det ser riktigt bra ut” Och visst gjorde det så med +61 733 kronor. Skulle någon tveka fanns pärmen med redovisning/verifikationer tillhands! Ewa-Leena hänvisade till att det har varit ett år med extra bidrag. Det är pengar som byalaget kan använda till ”något extra roligt”.

Medlemsavgiften fastställdes till 100 kr för enskild person och 150 kr för familj. Det var glädjande att kunna konstatera att medlemsantalet har ökat. Någon siffra nämndes dock inte!

Under punkten ”Övriga frågor” behandlades kommande evenemang. Men först några ord om den manifestation för fred och frihet och mot det krig som förs i Ukraina:

Under två timmar i Folkets Trädgård söndagen den 13 mars samlade vi gemensamt in 14 242 kronor som vidarebefordrades till Röda Korsets arbete i Ukraina (läs Thyra och Bengts reportage här i Kopparbergarn 2022-03-14). Då reportern från NA hastigt insjuknat och inte kunde komma till Trädgården såg Elin Hector till att tidningen fick material till en artikel – toppen! Färgstationen i Kopparberg överraskade byalaget genom att sponsra med den inhandlade grundfärgen för 800 kr, vilket gjorde att byalaget i sin tur skänkte dessa pengar till insamlingen!

 

 

Övriga frågor
a) Måndagskaffet kommer att återupptas den 28 mars
b) Valborgsmässofirandet förslås flyttas till Masvallen
c) Vårstädning i Ställdalen den 7 maj, kl. 10.00-12.00, därefter korvgrillning
Här kom förslag upp att alla ”städare” samlas för att säga ”hej” och byta några ord, innan de sprids över byn. Och sedan träffas alla efter städningen vid Sågdammen.
d) Kassören redogjorde för appen Safeland – en trygghet att känna till och bra att använda vid grannsamverkan.
e) Ställdalens byalag fyller 25 år i år och det skall vi fira – platsen är given – Folkets Trädgård!

Klockan 20.00 höjde Kjell klubban för sista gången denna kväll. Mötet avslutades och vi var inte nödbedda när han bjöd in till smörgåstårtan!

Leif Larsson var inte först i kön, men det räckte – och blev över – till alla!

Samling vid pumpen: Elin Hector, Jörgen Holmström, Gunnar Åsberg och Ewa-Leena Johansson

Reser sig Kjell upp? Vi har ju valt honom sitta på två år till!

 

Ställdalens byalags styrelsen 2022
Ordförande Kjell Hansson
Sekreterare Arno Wilting
Kassör Ewa-Leena Johansson
Ledamöter Vanja Karlsson
Karl-Axel Karlsson
Elin Hector
Kicki Hendahl
Suppleant Erik Karlsson

Text och bild: Gittan Holmström
2022-03-24

Kommentarerna är avstängda