News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Årsmöte 2022 för SPF

Årsmöte 2022 för SPF

2022-02-10

SPF Ljusnarsberg höll sitt årsmöte 9 februari på Bångbro Herrgård.

Ordförande Jacqueline Prinselaar hälsade oss alla välkomna och presenterade dagens föreläsare Gertrud Rullander från Nora. Här har de fått syn på någon – Vem?

Jo, de har fått korn på Thomas Westlund, så även fotografen.

Sedan lämnades ordet över till dagens föreläsare. Ämnet var: Ett finskt krigsbarn i Sverige berättar. Från Lahtis i Finland till Ånge i Sverige. Hennes berättelse är en femårings djupa intryck av kriget på 1940-talet. Hon och hennes äldre bror skall till Ruotsi dvs. Sverige. En gripande och rörande berättelse om att byta till ett främmande land och språk. Hon lär sig svenska språket bra. Men efter tre år är hon åter i Finland, utan att kunna finska. För att efter 10 månader återvända till Sverige igen.

Nu blir hon kvar í Sverige. Ånge-Östersund- Örebro-Nora. Hon berättade att hon hade fantastiska föräldrar i två länder. Applåder! Sedan intogs det god förtäring.

Nu var det dags för Årsmötet. Parentation. Ett ljus tändes för bortgångna medlemmar.

Birgitta Palm Andersson valdes till mötesordförande och till mötessekreterare Karin Alstermark. Valberedningens förslag gick rakt igenom.

Kerstin Jönsson från Distriktet informerade om de nya stadgarna för SPF-föreningarna. Från sin plats ser hon samma sak som vi i spegeln.

När mötet var slut: ”Tack för i dag och vi ses 9 mars. Samma tid och plats.”

Bilder och text: Bo Kempegård med hjälp av A till Ö. 

Kommentarerna är avstängda