News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Årets Majblomma

Årets Majblomma

2021-04-15

Idag, den 15 april, börjar försäljningen av Majblommor! Förra årets försäljning ställdes in och därför är det nu Majblomman för 2020, som kommer säljas i år. Men i år blir det på ett annorlunda sätt, för försäljningen blir digital.
Barn som vill sälja majblommor, får en kod från sin förening eller sin skola och kan med hjälp av denna kod öppna en egen webbshop.
Om man vill köpa majblommor så går man enkelt in på länken till webbshoppen, gör en beställning, betalar och får blomman hemskickad per post.

Det finns tre olika paket att välja bland:
Enkel majblomma 25 kr
Enkel majblomma och pin 100 kr
Enkel majblomma, pin, krans och dekal 150 kr

Vart går då pengarna?
10 % går till det barn som säljer
10 % går till klassen eller föreningen som man säljer för
40 % går till den lokala majblommeföreningen
40 % går till majblommans riksförbund

Eftersom det inte finns någon skolklass som säljer majblommor i Ljusnarsberg, men det fortfarande finns de som vill köpa blommor, så har Astma- och Allergiföreningen i Bergslagen tagit tag i försäljningen i år. Rickard Didić är vice ordförande i föreningen, och det är han som ansvarar för föreningens försäljning. Han har fått kontakt med några barn som vill sälja majblommor. Men fler är välkomna att sälja, även om man inte är medlem i föreningen. Kontakta Rickard på bergslagen@astmaoallergiforening.se om du har ett barn som är intresserad av att sälja majblommor.

Pengarna som går till den lokala majblommeföreningen (40%), kan sökas av föräldrar i Ljusnarsberg som inte har ekonomisk möjlighet att köpa det nödvändigaste till sina barn. Men just nu finns det ingen lokal majblommeförening i Ljusnarsberg. Rickard anser dock att det finns ett behov för en sådan förening i vår kommun. Därför tänker han även starta upp en sådan förening. Några personer är tillfrågade att ingå i styrelsen. Men känner du att du vill ställa upp som volontär i föreningen, så hälsar Rickard att du är varmt välkommen att höra av dig.

När försäljningen av majblommorna börjar, kommer länkar att publiceras här på Kopparbergarn, så att man lätt kan beställa majblommor.

Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda