News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Årets häfte

Årets Bildhäfte är klart!

15 – 09 – 16

Gamla bilder 2015A

I trettio år har Ställdalens Fotoklubb sålt sina häften med gamla bilder från Ljusnarsberg och många trodde nog att förra årets tjocka jubileumshäfte skulle bli det sista.
Men visst finns ett nytt häfte, nästan lika tjockt som förra året, att köpa även på Kopparbergsmarken 2015! På samma ställe som vanligt, bredvid Tingshustrappan.

Gunnar Björkman, som svarat för innehållet i de trettio första häftena, har dock med ålderns rätt lämnat ifrån sig arbetet med insamling och redigering av materialet och i år är det Håkan Mossberg, som tagit över jobbet.
Håkan är ju känd för sitt stora kunnande om hembygden och dess historia och för sitt engagemang för NKBH, Nya Kopparbergs Bergslags Hembygdsförening. Och inom Hembygdsföreningen besitter man ett omfattande bildmaterial som till stora delar aldrig visats för allmänheten. Inom föreningen finns också Edolf Andersson och Cliiford Hallberg med flera med stort intresse för gamla bilder och hur man tar tillvara dem och preparerar dem för visning.
Men Fotoklubben då? Jo den finns med i år också, som samarbetspartner, och saluför som vanligt också äldre häften. Av de allra tidigaste numren finns inte många kvar, och priset på dem är därför lite högre, men annars kostar de äldre häftena 50 kr/styck. De två senaste betingar i år 100 kronor.

Text: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda