News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Årets entreprenörer

Årets entreprenörer

15-12-08

1entreprenör2015

Inger Eriksson blev årets entreprenör i Ljusnarsberg då Ljusnarsbergs kommun, Företagarna Bergslagen och Ljusnarsbergs Industri och Hantverksförening arrangerade en näringslivsträff på Bångbro Herrgård.
Alla Ljusnarsbergare som inte (i likhet med Ernst Kirchstieger) går barfota året om känner säkert till Inger, som i många år drivit kommunens enda skoaffär, Oscaria. I motiveringen till utmärkelsen nämns också just den uthållighet som Inger visat genom att hålla igång ett småskaligt företag i en liten kommun. Förutom hedersutmärkelsen fick hon också en jättecheck på 5000 kronor.

Men det är inte bara Ingers uthållighet som gjort Oscariabutiken populär, utan också hennes personliga bemötande av kunderna och hennes förmåga att tillhandahålla moderna och ändamålsenliga fotbeklädnader av god kvalitet till överkomliga priser.

2entreprenör2015

På sammankomsten presenterades också årets ungdomsentreprenör, rallyföraren Jacob Jansson, vars framgångar i tävlingssammanhang beskrivits fortlöpande här i Kopparbergarn. Kronan på verket är naturligtvis att Jacob stod som guldmedaljör i ungdoms-SM.
I motiveringen framhålls bland annat att han genom sin målmedvetenhet satt föreningen och Kopparberg på Sverigekartan.

3entreprenör2015

Mötet inleddes för övrigt av Torbjörn Nilsson, som berättade om sitt företag, Bandstål, och hur det överlevde en lång tid av svag lönsamhet innan rörelsen tog fart. Han berättade också om personliga kriser, då nära anhöriga gått bort, men även om de satsningar han senare gjort och de framtidsplaner han bär på. Bland annat genom inköp av andra företag har han breddat verksamheten och ökat både kundkretsen och omsättningen.
Torbjörn berättade om Värket, som från början bara var tänkt som träningsplats för egna anställda och närboende. Men när han insett vilken efterfrågan som finns, skapade han möjlighet för alla intresserade att delta.

Det serverades naturligtvis också förtäring, och denna gång var det Företagarna Bergslagen, som stod för fiolerna. I det sammanhanget är det kanske på sin plats att påpeka, att utmärkelsen Årets entreprenör är en lokal företeelse. Det är ett sätt att uppmärksamma någon välförtjänt entreprenör på hemmaplan.
”Årets företagare” är däremot en titel för hela regionen och den utses av Företagarna.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda