News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Äntligen igång efter coronagissel

Äntligen igång efter coronagissel

2021-11-09

Alla helgons dag var en passande start på alla kommande resor som PRO har planerat även om Ålandsresan var lite smygöppning.

Kanske visade sig höstens vackraste dag när glada pensionärer samlades nere vid station och som i vanlig ordning prickades av samt utfordrades med lite frukt för att hålla sockernivån på topp under resan som gick österut. Eftersom målet var att bli underhållna styrdes färden mot Avesta.


Presentatör för programmet var Lena Jularbo Brauner samt Nils Fläcke.
Foto Sture Ekmark

Efter två år öppnade Jularbos Vänner portarna för ljuvlig musik framförd av duktiga dragspelare från orten. I så gott som fullsatt teatersal blev vi välkomsthälsade med som vanligt Avestaforsens brus av en massa dragspelare och det var bara att njuta av tonerna. Lite synd att ljudet var lite svagt i början.


Foto Sture Ekmark

Mycket musik och sång med Peter Karlsson som lite outstanding men även med bidrag från våra trakter i form av Peter Resare från Fredriks berg, kantor i både Gränges och Säfsnäs bland annat, fast han vill helst köra lastbil.


Foto Sture Ekmark

Ett annat onödigt vetande är att Eljas spelat näverlur hos oss på ett medlemsmöte.


Det bjöds även av skönsång av Lena Blom. Foto:Sture Ekmark

Efter ett ganska långt musicerande blev det ett avbrott för kaffe och macka som ortens skolungdom drygade ut skolresekassan med.

Fikat smakade bra inför den avslutande föreställningen. Även här i finalen var det Peter Karlsson som stack ut . Utan tvekan var det han som lyfte tillställningen. Men som sagt smaken är som baken. Alla fick nog nåt som tillfredsställde förväntningarna. Men det var något som fattades.

Jo just, det var en förflyttning till Dalahästen där vi kunde hämta ut en rejäl portion kolhydrater vilket smakade alldeles ypperligt. Mörkret hade för länge sedan sänkt sig över Avesta när vi vinkade farväl till dagens bravader och kosan ställdes mot hembygden.

 

En del var gladare men det var väl bara för att dom vunnit chans på en miljon på de lotterier som spritts under resan. Alla som jag intervjuat var överens om att det varit mycket roligt att vi var igång och frågade efter fler, och lugn det kommer redan 4 Dec. Tills dess är det bara att ladda batterierna .

Text o övriga bilder: foto Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda