News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ännu en högtidsstund i Hörkens Kyrka

Ännu en högtidsstund i Hörkens Kyrka

2015-07-05

IMG_3075_650px-1

I torsdags var det åter dags för en sommarkyrkeupplevelse i Hörkens Kyrka.

IMG_3056_650px-1

Medverkande var Bertil Westergren, tvärflöjt, samt Viveka Sjödell, piano, gitarr och sång.

IMG_3052_650px-1

Anna Andersson, piano, gitarr och sång.

IMG_3057_redigerad-1

Inger Hellsing läste egna dikter. Dikten ”När morgonen kommer” hade tonsatts av Karin Hedin från Tyllsnäs.

IMG_3073_650px-1

Karin och Inger har aldrig träffats förut men den här kvällen kom Karin till Hörken. Hon hade läst dikten i Falu Kuriren och tyckte den var så vacker att hon ville sätt musik till den och kontaktade Inger för att få hennes tillåtelse. Anna och Viveka framförde sången. Mycket vackert.
Några axblock ur kvällens program.
Bertil Westergren inledde kvällen med en folkvisa från Gotland ”Allt under himlens fäste”. Anna reciterade början av ”Laudate dominum” på svenska därefter spelade Bertil, Anna och Viveka sjöng.

IMG_3047_650px-1

Tamburin av Gossec blev en tempohöjning.
Innan andakten läste Inger en dikt och Bertil och Viveka framförde ”The Prayer” av
C. Sager/D. Foster.

IMG_3058_650px-1

Efter andakten greppade Anna gitarren och Viveka satt sig vid pianot och tillsammans sjöng de ”Kan du höra” av Thomas Simson. Viveka och Bertil framförde Rolf Lovlands “Song from the secret garden”.

Nu kom ett inte vanligt inslag i sommarkyrkan. Viveka Sjödell bad UllaForsberg f.d. kantor i Ljusnarsbergs Församlingen komma fram till koret. Viveka inledde med att berätta att när hon började som musiklärare i Ljusnarsberg 1992 blev hon bekant med Ulla vid årets luciafirande i Hörkens kyrka. Ulla övertalade Viveka att börja i kyrkokören. Sedan blev Viveka ledare för ungdomskören, ett av de roligaste jobb hon haft. Ulla blev ett stort stöd för Viveka och har så varit också under de åren Viveka har varit kyrkomusiker i Ljusnarsbergs Församling. Ulla startade sommarkyrka i Hörken 1965 och höll på tills 1994.

IMG_3060_650px-1

Viveka överlämnade en vacker bukett blommor till Ulla. Kvällens publik visade att Ulla har varit och är en mycket omtyckt person. Hon fick en lång och varm applåd.

IMG_3062_650px-1

Ulla tackade och tyckte att hon haft ett bra och fint jobb i församlingen. Efter att Viveka tagit över sommarkyrkan 1994 så var det hon om gjorde all planering och sedan åkte hon på semester så Ulla fick göra det roliga jobbet med att ta hand om presentation på torsdagskvällarna. Hon uppskattade det mycket. Så höll det på ända tills Ulla fyllde 80 år. Kopparbergarn niger och tackar för den fina tradition som Ulla Forsberg startade i Hörkens Kyrka.
Kvällens program avslutades med att Anna, Bertil och Viveka framförde ”Tillägnan” av Lars Forsell och Monica Dominique.
Så återgick vi kyrkobesökare till vardagen. Drack en kopp kaffe. Åt en av Ing-Maries god kakor och ägnade oss åt en stunds småprat innan det var dags för bussen att avgå.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda