News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Anki Undhagen i Galleri Fridhem

Anki Undhagen i Galleri Fridhem

2021-07-07

Anki Undhagen ställer ut i Galleri Fridhem i Hörken över hela sommaren och hon har själv skrivit en presentation av sig och sin utveckling till konstnär.

Min bästa kompis Anita och jag pysslade mycket när vi var unga, vi sydde grodor fyllda med ris, roliga kläder m.m. I framtiden ville vi bli konstnärer. Vi började på en keramikkurs, jätteroligt att leka med lera.

Efter gymnasiet flyttade vi ihop, många målade väggar blev det. Även hemmasnickrade möbler. Pengar till hyra m.m. behövdes, så jag började jobba inom sjukvården, dagar, kvällar och helger. Därför svårt att fortsätta gå på kurser.

Snälla George köpte en drejstol till mig, som vi hade i vardagsrummet. Fick bränna godset och glasera på olika platser mot betalning.
Tiden gick. Arbete, och mina älskade barn fyllde tillvaron. Ingen keramik och inga kurser.

Flyttade ihop med Örjan i 40-års åldern. Han tyckte att jag även borde unna mig att göra något som jag personligen tyckte om . Keramik igen, kurs med Eyrun från Island som lärare. Jättekul!

Fick efter många år inom landstinget ett friår. Toppen! Hyrde in mig hos en keramiker på Kocksgatan i Stockholm. Lera varje dag och även en liten utställning.

Har alltid trivts med mitt arbete inom vården, men är glad över att ha haft keramiken att varva ner med. Kan inte låta bli lera!

Anki Undhagen

Här kommer ett antal bilder från utställningen:

 

 

 

 

Foto: Minna Roselli

Kommentarerna är avstängda