News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Anki och Pytte på jubileumsfest

Anki och Pytte på Jubileumsfest

19-04-02
Anki och Pytte? Var inte dom på TV förut? Vad gör dom i Kopparberg? Jo, …

…det har gått tio år sedan Astma- och Allergiföreningen i Bergslagen bildades genom en sammanslagning av föreningarna i Lindesberg-Nora och Ljusnarsberg. Senare tillkom även Hällefors. Den förening av dessa som är äldst, är Lindesberg som bildades redan 1968.

För att fira dessa två jubileum (drygt 50 år sedan starten och tio år sedan sammanslagningen) bjöd Astma- och Allergiföreningen alla sina medlemmar på en föreställning med Anki och Pytte. Och den föreställningen var förlagd till Församlingshemmet i Kopparberg.

Pytte, som heter Ravn i efternamn, föddes i Danmark, men flyttade med sin mamma Anni Ravn, som sysslade med dockteater, till Småland på 1970-talet.

Pytte skapade själv sin rollfigur Anki och uppträdde tillsammans med henne på förskolor, bibliotek och fritidshem, innan de båda blev ”upptäckta” av SVT.

På TV blev de snart barnfavoriter i Bolibompa och under fyra säsonger hann de göra 40 program om 30 minuter vardera.
Pytte är numera bosatt på Öland så det blev en lång resa hit till Kopparberg! Men det var det verkligen värt, vilken talang!

Otroligt att hon kan göra Anki så levande och få hela publiken att agera med sång, trolleri och vinkningar!

Det var en rolig föreställning både för barn och vuxna. Pytte är en så kallad buktalare och duktig sådan, så ankan Anki hade en egen röst. Det fanns tre scenarier Ankis hem och skogspromenaden samt vintern.

Efter föreställningen bjöd även föreningen på ett mjölk-, ägg- och glutenfritt kak- och glasskalas! Det såldes även produkter och det lottades även ut grejor.

Medlemmar som fanns på plats fick fylla i en liten enkät om vilka aktiviteter de önskade sig i föreningen. Ett av de önskemål som alla svarande deltagare hade kryssat i, var en vårfest den 1 maj! Styrelsen tog därför ett snabbt beslut om att som tradition fira våren med en liten fest med god fika, roliga tävlingar och musikunderhållning. Mer information kommer inom kort till alla medlemmar.

Redaktionell text

Foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda