News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ändrade planer i Landet Stadra

​Ändrade planer i Landet Stadra

2020-06-24 
Stadra Teater har ändrade planer för sommaren. Bland annat kommer anpassade aktiviteter att ordnas. Bakgrunden är denna:

Stadra teater har tagit beslut om att sommarens uppsättning av Hjalmar Bergmans komedi ”Dollar” flyttas fram till sommaren 2021. Istället kommer Stadra Teater att under ”Corona-sommaren” 2020 göra en mindre filmatisering och repetera en nyskriven pjäs, ”Herr Sleeman kommer”  och visa den på Youtube i juli eller augusti.

”Det är av omtanke med vår publik och med våra medarbetare som vi finner att en uppsättning av Hjalmar Bergmans komedi ”Dollar” under rådande Corona-pandemi inte är vare sig möjlig eller lämplig”, skriver Magnus Wetterholm – konstnärlig ledare Stadra Teater i ett pressmeddelande.

På Lindekultur kan man också läsa, att Magnus ordnar andra aktiviteter under juli månad i Stadra.

Så här skriver LindeKultur – 2020-06-24 

Landet Stadra nytt sommarevenemang

Lär känna Landet Stadra på en guidad tur i sommar. Foto: Dragan Popovic (Stadra Teater)

Torsdag 2 juli kl 16:00 är det premiär för ännu ett extra ”pandemi-anpassat” sommarevenemang i Bergslagen – en guidad tur i Landet Stadra. Under tisdagar och torsdagar i juli guidar Stadras konstnärlige ledare Magnus Wetterholm på kända och okända platser på Stadra.

”Välkomna till Stadra herrgård och Stadra Teater med dess vackra omgivningar. Här får själen syre och här kan man njuta av en sinnlig och trolsk plats i Bergslagen”, hälsar Magnus Wetterholm (bilden).

Genom olika berättelser får den gamla bruksherrgården – byggnadsminnesförklarad sedan 2007 – liv genom berättelser med sanning som utgångspunkt men med kryddade fantasifulla historier.

”Följ med runt i parken bland våra skulpturer, känn hur det är att beträda vår scen, kanske vi tar en tur till det mystiska kostymförrådet, troligtvis ser vi Badhuset, det bedårande huset invid sjön Greckens strand. Stadra är en pärla där himmel och sjö möts i ljusblått”.

Alla tisdagar och torsdagar i juli klockan 16.00
Guidning med vackert uppdukat kaffebord 200 kr/person
Biljetter genom Stadras Foajé 0587-311 305

OBS: Guidningen är ”pandemi-anpassad” med högst 15 gäster i varje grupp.”Så gott som allt kommer att ske utomhus, vi kommer att ha handsprit och vi kommer att tala om att hålla avstånd, om restriktioner och om FHMs rekommendationer. Allt för säkerhets skull och med tanke på det där C-orden (som man inte har lust att uttala)”, meddelar Magnus Wetterholm.

”Stadra vid Greckens strand är en pärla där himmel och sjö möts i ljusblått”.
Foto: Dragan Popovic (Stadra Teater)

Kommentarerna är avstängda