News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Anbytardag på Tingshuset

Anbytardag på Tingshuset

19-10-12

Under lördagen träffades intresserade släktforskare från olika delar av Sverige för att eventuellt kunna ta del av andras kopplingar till bygden. Det var Anbytardag i Tingshuset.

Det var ett 30-tal släktsökare på plats och eftersom dagen var lång, hade de med sig smörgåsar och det fanns kaffe i köket.

Det blev förstås både prat och umgänge under dagen. Stämningen i salen var mycket lättsam och trevlig.

Håkan Ljusteräng till höger bor i Säter, men har släkt i Ljusnarsberg och hoppas få veta mer. Han hade långa listor med platser och kunde följa personers varande från födelsehuset till olika ställen dit de flyttat och bott.

Kerstin Carlborg är från Töreboda och gift med en man från Kopparberg. Hon har mycket ordentligt upplagt med texter och utdrag ur kyrkböcker om både födslar, dödslar, boende och bouppteckningar i dokument, så att man kan följa personerna.

Här sitter fyra pratglada herrar från Smedjebacken. Julie Leonardsson, Göran Johnsson, Stefan Dorg och Lennart Stenqvist. De hade mycket material med sig och bläddrade i sina pärmar.

Det fanns också både böcker och pärmar från olika platser i kommunen, så deltagarna skulle kunna slå upp olika dokument som finns bevarade.

Eva Linde-Olsson och Lars-Håkan Persson kommer från Kungsör. Evas morfar bodde i Nya Vägen i Kopparberg(idag inkorporerat av bryggeriet) och hon har sprungit omkring där som liten. Hennes morfar var Karl Leo Jansson och hans syster hette Cecilia Jansson (gift med Knut Rundqvist). Kanske någon av Kopparbergarns läsare känner till dem. Ewas morfars far hette Carl Johan Jansson.

Eva och Lars Håkan brukar åka hit nån gång då och då och titta på hus de läst och hört om. Eva har också en bild på morfars syster Cecilia (kallades Cissan)

På byrån finns ett kort med vit passepartout. Det är från Evas studentexamen.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

 

Kommentarerna är avstängda