News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Allergifritt julbord

Decembermys för allergiker

2019-12-14

December är ju julbordens månad (även om en del tjuvstartar redan i november), och många föreningar får, i likhet med Kopparbergarn, lite försmak av julmaten på årets sista möte.

Ett dignande julbord kan ju ibland erbjuda fler rätter än man egentligen hinner med att smaka, men är man födoämnesallergiker blir urvalet något mindre. Ägg, fisk och lök är exempel på vad man kan vara allergisk mot, liksom nöt, mandel och citrusfrukter. Är man dessutom känslig för starka dofter, så kanske man måste medicinera eller eventuellt helt avstå att deltaga.

Inom Astma och allergiföreningen har medlemmarna erfarenhet av hur det kan vara, men också kunskap om hur man kan ordna ett festbord som alla kan äta av.

I år, liksom tidigare, hade Astma och Allergiföreningen Bergslagen ett Decembermys  i församlingshemmet med allergifri förtäring, underhållning och trevlig samvaro.

Anna-Lena som ordförande öppnade sammankomsten tillsammans med Rickard som är ordförande för Unga Allergiker. Efter att ha betalat avgiften och köpt numrerade golfbollar som det fanns en viss vinstchans på, var dags att se ut en plats vid långborden.

Efter en god måltid var det dags för Emelie Swedberg med sitt lucia tåg att anlända.

Här kunde man spela på lyckohjulet och kanske vinna någonting.

Ungdomarna Mira, Rickard och Linnéa underhöll med musik.

Text och bilder: Sture Ekmark.

 

 

 

Kommentarerna är avstängda