News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Alla heter Bergman i Landet Stadra

Alla heter Bergman i Landet Stadra

18-02-17
Vinterscen-affisch-artikel-2018

Stadra Teater ger kommande helg Stadra vinterscen för tionde året i rad. I år heter föreställningen Herr Bergman, halka nu inte på isen och utspelar sig på det fiktiva Bergmans konditori, en gång i tiden ett klassisk tillhåll dit alla gick. Vid borden slår sig Magnus Wetterholm, Eva Haldert och Lasse Forss ned för att mumsa! I servisen finns Katarina Widell som verkligen vet hur man häller upp en kopp kaffe och serverar en muffins.

Vår vinterscen tar i år fasta på att namnet Bergman tycks vara på allas läppar. Ingmar Bergman 100 år, på Östgötateatern musikalen Kamera om Ingrid Bergman och på Stadra Teater denna sommar Agneta Pleijels fria dramatisering av Hjalmar Bergmans roman Flickan i frack. Och ännu fler Bergman medverkar på Stadra i februari.

Stadra vinterscen är två värmande kvällar i senvinterns tid. Eldar, marschaller och en magisk stämning över Greckens frusna yta. Kanske kan man höra hur det knäpper i isen, hur de gamla träden hälsar att våren snart ska komma, hur ljuset dröjer sig kvar. Stadra är magiskt, så även i ett vinterlandskap.

24 februari kl 19.00 & 25 februari kl 17.00
Stadra Teater, lilla scenen

Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare 070 538 19 95

Pressrelease

Kommentarerna är avstängda