News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ålandsresa

Ålandsresa

17-04-23
100_0373

Tidig morgon, allt för tidig tyckte en del, kom två bussar för att hämta upp pensionärer från Hörken, Ställdalen och Kopparberg för att bege sig en liten sväng utomlands.

Intresset har varit mycket stort och därför kunde vi fylla två bussar, så ingen behövde vara hemma.Vädrets makter var med oss med klarblå himmel och strålande sol, vilket kanske gjorde sitt till att de åttiotalet passagerarna sjöng och berättade historier hela vägen fram till fikastopp i Västerås.

På grund av omfattande vägarbeten valde chaufförerna att göra en sväng förbi Uppsal,a vilket bara var trevligt. Framme vid den utbyggda terminalen, som sväljer otroliga mängder resenärer gjordes helt apropå en kontroll av id-handlingar där enligt uppgift några endast hade ICA kort att visa. Men alla kom ombord en del blöta om fötterna, eftersom det
spolades med vattenslang på däcket ovanför, men vad skulle kunna stoppa hungriga Bergslagsbor från att hugga in på de läckerheter som var framdukade. Det fanns de som åt ända tills personalen dukade bort och förklarade att nu var game over.

100_0370

Eftermiddagen bedrevs med allehanda besök i den taxfria affären eller en fika i hopp om att bli uppbjuden
till dans så småningom eller karaoke.

100_0369

Några damer var djupt försjunkna i nåt sorts kortspel,

100_0367

andra tog det bara lugnt tills det var dags att äntra bussarna för hemfärd.

Som vanligt hade Bengan och Solstrålen prånglat ut en massa lotter med blandat resultat och efter chaufförsbyte i Ekolsund och en bensträckare dröjde det inte länge, förrän vi var på hemmaplan och längta till nästa resa

Nedtecknat och fotat efter jag fått tag i ett finskt minneskort: Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda