News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Aktuellt tema på Kulturskolans höstkonsert

Aktuellt tema på Kulturskolans höstkonsert

19-10-24

I onsdags kväll framförde Kulturskolan sin höstkonsert i Bångbro Folkets Hus. Konserten var en del av insamlingen för världens barn och barnens framtid i världen var också ett genomgående tema under kvällen.

Kopparbergarn var på plats tidigt och kunde se hur allting förbereddes in i det sista. Det var många barn i lokalerna och man räknde med att 80 st. skulle ha mellanmål med saft och ostmacka.

Några barn tränade danser och musiker fick ledning av sin musiklärare. 

Lokalen fylldes av åhörare, varav många säkert var anhöriga till kvällens unga artister, men föreställningen var väl värd ett besök av vem som helst. Fika fanns att köpa och ett Swish-nummer för betalning. Plötsligt fick en Gunnar i Saxemara utanför Ronneby pling i mobilen och pengar på kontot. En siffra hade blivit fel. Han meddelade då en förälder som Swishat och så rättades felet till. Åsa, som föräldern heter, bad honom föra över pengarna till rätt nummer och så blev slutet gott, allting gott.

– Jätteroligt med ärliga, glada människor, som inte tycker att det är fel och krångligt, utan med glädje hjälper till så att det blir rätt! Det var i sann anda för temat denna kväll! säger Anna-Lena Didic’ som basade för fika och mellanmål under kvällen.

Kvällen inleddes med en välkomsthälsning av dramapedagog Joachim Tadell och sedan avlöste de olika inslagen varandra.

Men att beskriva föreställningen som en konsert, täcker inte riktigt innehållet i kvällens program, som innehöll en hel del dansnummer och en båtresa genom världen, förutom naturligtvis, sång och musik.

Bland annat framfördes en solosång av Alice.

Kulturskolan har i år haft många elever som deltagit i dansundervisning och att denna blivit så populär beror nog till stor del på ledaren/läraren Linnéa Didic. När man upplever resultatet av barnens träning och Linnéas säkra sätt att leda deras framträdanden, kan man nästan inte fatta att hon själv alldeles nyligen var elev på skolan.

Joachim Tadell hade också rollen som kapten på den skuta som ”seglade” uppe på scenen. 

Under seglatsen upptäckte han och besättningen en hel del om världen och om vad vi alla behöver, till exempel rent vatten, ren luft, mat och bostäder.

Men i havet hittar de också sådant som inte borde vara där, som plastpåsar och annat skräp, ja till och med en rullgardin!

Den kom i alla fall till användning, på så sätt att ”kapten” Tadell där skrev upp de saker, som man vill värna och bevara. Förutom basbehoven ovan, fanns också växter, djur och natur med på listan, som sedan skall överlämnas till kommunen (för lämpliga åtgärder, kan man tro).

Men, även om det bjöds på en hel del show och teater i år, så finns det ingen anledning att glömma de elever som med sina instrument skapade den musikaliska ryggraden i hela föreställningen.

Ett stort tack till alla inblandade!

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda