News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Aktiva bowlare

Aktiva bowlare

15-03-11
_DSC0018

Sedan bowlinghallen öppnades har många hittat dit och funnit glädje i att spela, fika och umgås.

_DSC9993

Lyckan är att knocka hela bunten och få en strike.

_DSC9970

Kopparbergarn tittade in i tisdags kväll och Kjell Eriksson, ordförande i Kopparbergs BK berättade att några eldsjälar startade en interimsstyrelse till klubben 2012 och att de nu har 57 medlemmar.

_DSC9984 _DSC0032

Visst är det mest killar, men några tjejer är också med och spelar och att det finns duktiga damspelare kan Kopparbergarn intyga.

Åldern på medlemmarna är ca 20 år och uppåt. Ännu har bara ett fåtal ungdomsspelare visat intresse, men man ser fram emot att ha ett ungdomslag.

Desto fler av spelarna är pensionärer och för närvarande finns två pensionärslag förutom ett A-lag och ett B-lag.

A-laget består av åtta spelare och en ersättare, de övriga är 4+1. Siktet är nu inställt på att skapa ytterligare ett pensionärslag.  Alla lag är igång och tävlar och spelar både hemma- och bortamatcher. A-laget har kvalat mot 3:an och siktar just nu på 2:an. Ett av pensionärslagen spelar i 2:an i sin åldersklass. A-laget tränar tisdag- och torsdagkvällar och matcherna går lördag-söndag. Pensionärerna tränar dagtid.

Ekonomin är kärv trots sponsorer och medlemmarna måste betala en hel del själva. Exempelvis får de alltid bekosta sina resor ur egen kassa, när de ska på tävling och när det är hemmamatch kostar mat och annat en hel del. Hemmalaget bjuder alltid.

Medlemsavgiften är låg och man kan låna klot och skor i hallen, men de som tävlar vill gärna ha egna klot och ett par, tre klot, väska och skor blir en rejäl kostnad.

_DSC0044

Ibland har man riktig framgång och slår flera strikar i rad. Här har Gert Stark gjort sin andra och…

_DSC0052

det är också han, som är orsaken till att tavlan visar triple.

Till slut tar vi med ett par bilder till från kvällen.

_DSC0022 _DSC0026

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

 

Kommentarerna är avstängda