News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Äggjakt 2020

Äggjakt 2020

2020-04-14
Äggjakten 2020 gick av stapeln på påskaftonen i Rydbergsdal, med avståndsmarkeringar och handsprit på varje station. Alla som deltog var såklart även symtomfria.

Återigen hade påskkärringen problem med sin höna. I år värpte hon inga ägg för hon trodde att hon blivit coronasjuk och därför förvandlats till tupp och tuppar värper ju inga ägg. Tack och lov hade påskkärringens kusiner, påskhäxorna, ledtrådsbokstäver som ledde till det ord som skulle få hönan att åter värpa (F-R-I-S-K).

Alice, Alva, Emilio och Milly på väg att leta på nästa station

För att erövra en bokstav var barnen tvungna att klara grenarna som fanns på det olika stationerna. När så ordet stod klart var det bara att bege sig till hönan och säga det och vips hade hon värpt fram ett påskägg, som sponsrats av Kopparbergarn.

Redet

På grund av Covid 19-pandemin och 50-personersgränsen stoppades anmälningarna vid 18 barn. Tyvärr var det 6 barn som inte kom trots anmälan, men de som deltog var mycket nöjda med arrangemanget. Jennifer Lassfolk, en av de deltagande mammorna, tycker att häxgruppen är helt fantastisk som fixar och trixar för barnens skull.

Eftersom Kopparbergarns skribenter inte kunde närvara gjorde häxorna sitt eget reportage och ställde frågor till varandra.
Anna-Lena frågade hönan Kajsa hur det kom sig att hon deltog i detta ”spektakel” och fick svaret:

– När man har Gunilla Råstock som vän, så är det bara att hänga med på hennes bus. Dessutom tycker jag om att ställa upp för alla barn.

Saga fortsatte utfrågningen med att undra om det är kul att vara höna.
Kajsa:

– Njae… jag vill ju helst vara häxa, men jag var den enda som kom i höndräkten så då ställer man ju upp…

Årets upplaga av äggjakten var mer planerad än föregående år, men på grund av den rådande pandemin så var deltagarantalet ungefär en tredjedel. Bella anser dock att det nödvändigt för barnens skull, att ändå inte ställa in. Hon säger att vi såklart ska ha respekt för pandemin, men att det är mycket viktigt att vi inte blir inne, stillasittande (såvida man inte tillhör någon av riskgrupperna) och att vi kan ha kul trots allt.
Vädret var med oss och alla närvarande hade en rolig och givande timme.

De ägg som blev över kommer att delas ut nästa helg då SAIK anordnar ett motionslopp för barn med hinder och häxbus efter banan.

Lite foton som är tagna av alla oss…

Elvira förvandlas till häxa

Ebba och Saga klara

Anna-Lena grundsminkad

Och här är slutresultatet

Några av äggjägarna
(Frågade mammorna om det var ok att publicera och det var det, dock glömde jag att fråga om namnen)

Från vänster Bella, Anna-Lena, Ebba med Elvira på axlarna, Kajsa (liggande) Saga och Matilda

Hattmakaren (Gunilla) och Höna-pöna (Kajsa)

Stapling av burkar hos Hattmakaren

Det var allt från äggjakten.
Eftersom vi har ägg kvar, kommer vi att använda dem nästa helg då SAIK har påskkärringrace i Ställdalen.
Ha det gott!
Gunilla

Kommentarerna är avstängda