News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Invigningstävling i Stjernfors Golf

Invigningstävling vid gofbanan i Stjärnfors

14-05-19

Stjernfors Golf öppnade för säsongen med en invigningstävling och 28 tävlande hade anmält sig. När Kopparbergarns reporter kom upp till golfbanan, var många redan där, medan andra anlände efter hand.

På plats fanns förstås också Jimmy Hoppe, som är ägare till Stjernfors Golf.
– Varför köper man då en golfbana? kan man undra.

Jimmy berättar, att han tycker att den här bygden har ett antal pärlor, däribland golfbanan i Stjärnfors. Han tyckte att det skulle vara tragiskt för bygden, om den skulle läggas ner och försvinna. Den är dessutom en mycket vacker golfbana och förtjänade ett bättre öde.

Eftersom han redan ägde anläggningen vid Gillersklack, tyckte han att det fanns möjligheter till samordning, både vad gäller administration och service. Nu finns det sex heltidsanställda vid golfen och vid behov kan man låna personal mellan de två anläggningarna.

Jimmy eftersträvar homogenitet. Buss, hotell, golf, opera – allt kan bidra till att ta fram naturliga värden i området. Dessutom är han mån om ungdomarna. Han vill att de ska förstå det positiva och viktiga i att vara med i ett sammanhang.

Därför har han också utvidgade planer med Stjänfors. En rejäl wakeboardbåt kommer att sättas i Ljusnarn och barnen Hoppe kommer att finnas här ibland för att låta bygdens ungdomar få pröva på både båtåkning och wakeboard. Främst blir det Judith, som är världsmästare i idrotten, som kommer att träna ungdomarna.

Men det är invigningstävling och golfarna strömmar till. Annika och Ingemar Javinder har just kommit och plockar fram golfattiraljerna ur bilen.

Lars och Gunni Berglund säger att de absolut ska vinna.
– Det är ju därför vi är här, säger de samstämmigt.

På golfrestaurangens altan sitter Gunilla och Ulla-Britt.
– Vi tränar, skrattar de, genom att dricka kaffe. Vi tar det faktiskt inte så allvarligt. Men det är jättetrevligt att spela golf.

Rune och Helena har också slagit sig ner och språkar en stund före tävlingen.

I Caféet står Kerstin och förbereder fikat. Van som han är att alltid hjälpa till, har Jimmy börjat plocka upp varor och kylen laddas med läsk och vatten. Det kan behövas en så här fin dag. Deltagarna får spela i riktigt fint sommarväder.

Det dröjer inte heller länge, förrän fikasugna gäster kommer dit.

Så är det dags för tävlingen. Hoppe själv ska slå invigningsdriven, lägger bollen på pegen och fattar tag i klubban. Alla ser andäktigt på och plötsligt säger han:
– Nej, nu blir jag ju riktigt nervös! Men slaget är bra och bollen flyger iväg som den ska.

Sen börjar tävlingen. Det är en Greensome där man spelar i par och slår ut två bollar från början. Sen väljer man den bästa och fortsätter så att slå varannan gång.

Paren går ut efter hand och försvinner längs banan. Kopparbergarns reporter får lite kaffe och tycker att det är fantastiskt att få vara på en så vacker plats, en så vacker dag.

Text och foto: Inger Aftonljus

Kommentar

I-L Ohlström
Härligt! Kul med folk som ser möjligheter och vågar satsa! Lycka till!

Kommentarerna är avstängda