News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Eftermiddagskaffe hos ABF

Eftermiddagskaffe hos ABF

2022-12-03
Kopparbergarn fick en inbjudan att komma på öppet hus i ABF:s lokal. En kopp eftermiddagskaffe tackar vi ju inte nej till. Dessutom fick vi information om vad som händer hos ABF i Kopparberg.
Det samlande namnet på grundverksamheten är ABF Meetingpoint Kopparberg.

Arno Wilting, kontaktperson för ABF i Kopparberg, berättade om vad som pågår nu och en del om planerna för 2023.
Lite har vi berättat om från tidigare besök. Ritva och Anna är volontärer som finns i lokalen tisdag och torsdag mellan 11.00 – 14.00. Då är man välkommen för att umgås, kanske handarbeta och drick kaffe.
Språk- och stickcafe’ är två populära programpunkter. SFI undervisning sker också med ett 15-tal deltagare. Det finns en grupp invandrare som samlas och lär sig svenska.
Arno berättade att man söker ideer för att starta upp studiecirklar under 2023. ABF söker volontärer, så har du en ide’ och någon tid över kan du ta kontakt med dem. Det är bara att titta in i lokalen och prata en stund. Det går också att ringa Arno på tel. 076-1266869.

På plats för dagen var Markus Nowak från Karlskoga(till vänster) och Daniel Johansson (till höger) från Örebro. De är verksamhetsutvecklar för ABF i Örebro län. Markus område är främst musik och dans. Han funderar på om det går att starta en musikstudio uppe vid fritidsgården.
Daniel har samlat en grupp som är intresserad av att starta eget. 50-talet ungdomar besöker fritidsgården och intresset bland dem är stort för att hitta egna vägar att gå.
Kopparbergarn tackar för kaffet och går ut i ett vackert upplyst centrum.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda