News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Tre Hjalmar On Ice ett vinteräventyr från Landet Stadra

Tre Hjalmar On Ice ett vinteräventyr från Landet Stadra

2021-03-25

PRESSMEDDELANDE FRÅN STADRA TEATER

Premiär fred 26 mars på YouTube av Stadra Vinterscen. Vi släpper filmen

TRE HJALMAR ON ICE ett vinteräventyr från Landet Stadra

Sedan 2009 har Stadra Teater bjudit på vinteräventyr sista helgen i februari. Många av föreställningarna har fått namn där on ice ingått. Vanligtvis når vi till omkring 100 personer i publik under en helg. För den skull ser vi fram emot att digitalt få presentera ett vinteräventyr i Landet Stadra, som får erbjuda skönhet och storslagenhet under en tid då is och snö härskar över platsen.

Stadras konstnärliga linje har under alla år varit att spela kring svenska författarskap. Genom åren har vi presenterat föreställningar om och med teman kring författarna Hjalmar Bergman, Hjalmar Söderberg och Hjalmar Gullberg. Årets digitala scen tar fasta på att alla tre författarna ”varit här”, att alla har Hjalmar som förnamn och att dessa tre Hjalmar har betytt mycket i såväl svensk litteratur som för vårt konstnärliga uttryck.

Lockelsen har också funnits att få presentera det frusna och sköra landskap som finns på Stadra om vintern. När hela den mäktiga sjön Grecken ligger isbeklädd, när vår skulpturpark ruvar under snötäcke och hela platsen inväntar att vår och sommar en dag skall komma tillbaka. Det handlar om längtan. Den som är lika stark som vår längtan efter kultur, i en tid då pandemin lamslår våra liv. Och vår stora längtan efter att få möta vår publik.

Filmen är dryga halvtimmen och börjar ute på isen för att sedan bland annat utspela sig inne på Lilla scenen. Medverkande aktörer är Eva Haldert, Lasse Forss och Magnus Wetterholm.

Filmning, redigering och ljudläggning Dragan Popović.

Musik Anders Ortman, Dmitri Shostakovich, Gunnar Turesson

Filmen har kunnat komma till genom det stöd vi under många år fått av Region Örebro län, Nora kommun, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, Svante Bergströms Teaterstiftelse, Barbro Osher Pro Suecia Foundation, ABF och Stadras Vänner

Därtill har vi i filmen stöd av Kjellbergs blomsterhandel, Carl Jan Granqvist, ICA Supermarket Nora, Nora Diversehandel och Ulla Mihnoss

För mer information:

Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare Renate den Hartog, producent Stadra Teater

info@stadrateater.se producent@stadrateater.se

070-538 19 95 0587-311 305

Stadra Teater

www.stadrateater.se

Foto: Stadra Teater

Kommentarerna är avstängda