News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

27 juni 2020 Pizza Bäcktorp

27 juni 2020 Pizza Bäcktorp

2020-06-28
 

Ibland blir man inte bara lite förvånad, när man är ute och åker. ”Pizza idag”, kan man läsa på en skylt vid en mjölkpall mitt ute på bondvischan.

Vi är vid Bäcktorps gård – finns det pizzeria där? Jo, minsann. Johnny Nielsen kollar in både program och varor, som gården har att erbjuda.

Här kan man läsa om ekologiskt kött, pizzabageri och datum för vad som händer på gården.

Pizzan som fenomen anses ha italienskt ursprung. Särskilt med koppling till Neapel. Hett ute och hetare vid pizzaugnen. ”Håll avstånd!” uppmanas vi och här är det inte svårt att få en egen liten hörna på gården.

Familjen Bengtsson, Håkan och Ingrid, har denna lördag fullt upp med hungriga besökare.

Många beställde och hämtade. Vi åt på plats liksom det här gänget, som kom från Örebro. Det var görgött (jättegott)! På pizzorna kan man, förutom den sedvanliga tomatsåsen och osten, få egenproducerat och ekologiskt nöt- eller lammkött eller varför inte några skivor god lammkorv. Lite ruccola sätter extra piff.

Några bilder på pizzan får ni inte. Hungern gick före kameran, men en bild på gården och det stora tältet, som gav härlig skugga i hettan. Det var 31 grader i skuggan.

Efter en mycket smaklig pizza, tog vi grusvägen över hagar och ängar hem till Kopparberg igen. Det är en vacker väg att åka inte bara sådana här heta dagar.

Text och foto: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda