News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Hyttans Hemligheter

Premiär för Hyttans Hemligheter

2017-07-01

_DSC2878

I dag lördag är det premiär för ”Hyttans Hemligheter” vid den gamla hyttan i Löa.  Läs mer här! Kopparbergarn var med på en generalrepetition tillsammans med barn från närbelägna Löa friskola samt några barn från Bergsgården i Kopparberg.

Miljön är i sig själv spännande att uppleva och i den teatervandring som nu presenteras är den fylld av karaktärer och händelser från de dagar då hyttan hade sin storhetstid.

_DSC2927

Men det är inte enbart fråga om teater, utan besökarna får under vandringen också veta en hel del om järnhanteringens historia.

_DSC2897

Hyttans Hemligheter vänder sig först och främst till barnfamiljer, och det märker man redan vid spelets början då vi möter Anna, som letar efter sin katt. Hon ger oss en bakgrund till histor ien och berättar även att hon mist sin ena hand. Hur det gick till får man veta senare under vandringen.

_DSC2904

Inne vid masugnen delar Matilda ut kartor till besökarna, så att de kan orientera sig i hyttan och dess omgivningar.

_DSC2915

Sen bär det iväg ner till masugnens botten där luffaren Daniel med hjälp av sina dockor roar besökarna samtidigt som de får veta mera om järnets väg.

_DSC2932

I smedjan arbetar smeden Christian som agerar livfullt och skapar en god kontakt med de unga åskådarna.

_DSC2935

Från smedjan leds gruppen vidare till hemligheternas kammare. Det namnet har undertecknad i skrivandets stund gett den lilla byggnaden, eftersom dörren hann stängas innan jag hann fram.
Vad som är hemligheten skulle naturligtvis ändå inte avslöjas här, utan får bli något för besökarna själva att lista ut.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda