News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

10 intensiva dagar med PRO

10 intensiva dagar med PRO

2021-11-20
Hej alla Kopparbergarns läsare
10 intensiva dagar med PRO Kopparberg avslutades på fredagen med att gänget, som spelar boule måndagar och fredagar, samlades för att avnjuta en superb lunch vid gokartbanan i Grängesberg.

 
Varmrätt och dessert.

Dessa dagar inleddes torsdag förlidna vecka med att PRO Kopparberg inbjudits till Padelhallen för att få info om sporten och lite ”prova på”. Detta resulterade i att PRO Kopparberg under de två följande torsdagarna inbjöds att spela padel. Detta kunde jag inte själv närvara vid, så jag har fått hämta info från andra som närvarade bl.a. Anders Zetterlunds PB inlägg.

Fredagen kom med sedvanligt fredagsboule, vilket inbegriper fika och varm korv med något tillbehör.
Lördag och söndag var det mig veterligen inga PRO aktiviteter.
Måndag boule i Bångbro, varmt och gott i


Arkivbild

där Johanni eldade och Maggan ordnat med sedvanligt fika.


Arkivbilder från boulen

Tisdag månadsmöte i Församlingshemmet med sedvanliga mötesförhandlingar och underhållning av kören Rossvalorna från Storå/Guldsmedshyttan och naturligtvis lotterier och eftermiddagsfika bestående av goda smörgåsar och kaka till kaffet. Dagen till ära fanns en jättepizza från Zaras Pizzeria att avnjuta för dem som ställde i ordning och till kaffegruppen, som ordnade i köket.

Tyvärr inga bilder på Boccia.
Onsdag gåfotboll i Ljusnarshallen, men också nya inslag av Boccia för inomhusspel, vilket gjorde att fler kunde aktiveras då många av de som brukade vara med på gåfotbollen känner av krämpor som gör att de inte riktigt vågar på det hårda golvet. Det brukar resultera i en stund, 20-30 minuter fotboll men eftersom PRO införskaffat innebandy utrustning även en stund av den aktiviteten. De lite mer försiktiga har som tidigare nämnts börjat spela Boccia, ett spel som påminner om Boule men med läderbollar istället för stålkulor.

På onsdagarna står Rita för fikat, som jag tror betalas av Bollklubben.


Arkivbild 

Denna torsdag innebar för de mest aktiva en tur till paddelhallen för, som jag uppfattat det, en stunds fritt spel.
Tyvärr inga bilder från Paddel då jag inte kan medverka på torsdagarna.

Sedan kommer vi då till fredagen som alltså avslutades i Grängesberg.
Alla som närvarade höll med Anders Zetterlund

när han tackade Margareta Björk för att ha fixat med käket, för de 20 kr som boulegänget betalar för fika och korv varje fredag. Det gångna året blev det alltså över så det räckte till lunch för det ca 30 talet boulespelare som anmält sig.

Så tack all PRO-are för 10 intensiva dagar och nu ser vi fram emot nästa vecka som inleds på måndag med boule och avslutas på söndag, 1:ta advent, med julskyltningen på byn. Då finns PRO vid Esters Kiosk och säljer lotter av olika slag och jag misstänker att man även bjuder på kaffe/glögg och pepparkaka.

För er som är intresserade, och kan, rekommenderar jag att ni kollar på Malmtorget på FB samt följer Anders Z, som brukar informera om vad som händer och hänt.
Som vanligt lägger nog Bengan eller någon annan ut info här i Kopparbergarn också.

Text och bilder Benny Collin

Kommentarerna är avstängda