Korta nyheter

Malmtorget 13.00 se artikel
Ställdalen 10.00
Stjärnfors 14.00 Dans fiskdamm
behöver hjälp i museerna i sommar.
Leena Virsunen säljer på dessa tider.
till Skinnarspelet 23 juni

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Translate:

Perssons Magasin

Perssons Magasin

Öppnar till helgen 9 juni 12.00
IMG_2056

I Västra Löa, på vår gård Juthemmanet, hittar man sedan 2013 Perssons Magasin. Ett turistmål som drar nästan 7000 besökare/år. Något ska man göra när man går i pension, men inte trodde vi att det skulle bli så här stort.

Löa är en vacker bygd, det är härligt att få välkomna människor hit. Nu är det snart dags igen.

9 juni kl. 12.00 slår vi åter upp portarna. Ca 40 konsthantverkare från Bergslagen ställer ut, några nya och många gamla. Loppis är välfyllt, vintagekläder, leksaker, möbler och prylar i mängd.

I galleriet ställer fem konstnärer ut i fyra rum.

I Stora rummet: Britta Mårds och Catarina Ingvaldsdotter. Båda älskar att måla i akryl med starka färger. Man blir glad av färg och glädje vill dessa konstnärer sprida med sin konst. Att de har sina rötter i Dalarna kan man ana, när motivet är Kullor och Kurbits, men med egen vinkling.

IMG_0390-2

I Mellanrummet: Sami Rahkonen från Guldsmedshyttan. En prisad fotograf som här visar ”Vilda djur i magiskt ljus”. Att Sami har ett genuint intresse för naturen och en förmåga att fånga allt det fantastiska i naturen, det ser man i hans bilder.

-Här-är-vi------------Ann-Björk

I Lilla rummet: Ann Björk från Lindesberg. En konstnär som vi äntligen kan få visa på Perssons Magasin. Ann målar i akvarell, bilderna är färgmättade med en strävan mot enkelhet, ibland lite naiva.

I kaféet: Katalin Hamori, en amatörkonstnär som började måla 2009 i akryl och som 2015 fortsatte med akvarell. Katalin har tidigare haft utställningar i Lindesberg och i Ungern. På Perssons Magasin kommer hon att visa akvareller och oljemålningar, med motiv från Lindesberg.

Det blir ny regi i kaféet i år. Lara Herren kommer att sköta serveringen och det bäddar för extra gott fika.

Trädgården är något vi satsar lite extra på i år. Trädgårdskonstutställning, trådgårdsvisning, trädgårdspynt och skattjakt, men det återkommer vi gärna om. Den delen startar först efter midsommar.

Ytterligare information finns på vår hemsida www.perssonsmagasin.se

Eller ring 070-6271494, vi berättar gärna.

Bifogar även tre bilder, Affisch Sami Rahkonen, akvarell Ann Björk och Perssons Magasin med rosenhäck i fronten.

Vänliga hälsningar

Eva och Carl-Eric Persson

V.Löa Juthemmanet 362

71494 Kopparberg

 

www.perssonsmagasin.se

Kommentarerna är avstängda