Korta nyheter

och program på Skäret.
28 oktober 15.00
och shopping i Marieberg 6 december
och shopping i Bergvik 7 december

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Translate:

Perssons Magasin

Perssons Magasin

Vernissage på Perssons Magasin i Västra Löa.

På lördag är det nya utställningar på Perssons Magasin, den sista för säsongen. Lördag 28/7 kl. 12-17. Utställningen pågår till den 19/8.

I stora rummet:

Gudrun Nyström från Vassbo.

Dark-lady

Skapande har följt henne som en röd tråd genom hela livet men färg, form och material har varierat.

För ett antal år sedan testade Gudrun betong för första gången och blev fascinerad av möjligheterna som materialet ger. Hon kände sig manad att utforska och experimentera. Dessutom är hon en passionerad rostälskare och rosten i kombination med betongen ger ytterligare dimensioner. Att använda saker som normalt benämns skrot och omvandla det till nya vackra, tilltalande alster är en utmaning som hon gärna tar sig an.

Karin Sörhammar från Borlänge.

P1060726-(2)

Under hela sitt liv har hon hållit på med att skapa på olika sätt. Numera är hennes liv inriktad på konst och konsthantverk sedan många år.

Den här gången kommer Karin att ställa ut Aquagrafier. Det är en blandning av foto och akvarellmålning. Hon målar en del av bilden och försöker att på det viset plocka fram vissa delar med färg. Bilderna är inte bearbetade i något dataprogram. De är tryckta på Giclee fine art papper och det är det hon målar på. Det innebär att varje bild blir unik.

I Mellanrummet:

Ewa-Marie Kärrhammar Hammarström från Frövi.

IMG_20180107_121805-(1)

Målandet är en stor passion och hobby. Ewa-Marie målar för avkoppling och eget nöje!

Hon målar i Akryl, väldigt blandat, både naturmotiv, hundar och abstrakt. Blandar ofta olika tekniker och jobbar både med svamp, struktur och målarkniv. Hon älskar FÄRG och det återspeglas på hennes målningar!

Berit Bursell från Arvika, har fotograferat sen barnsben och har tagit upp intresset igen.

P1090166-web

Berit försöker fånga naturen med allt vad det innefattar: blommor, insekter, djur, himmel och hav. Naturens fantastiska värld. Det lilla i det stora, allt från att fotografera via mikroskop och mot vidare vyer. Ser, skildrar omgivningen och ögonblicket i bilden, ljusets förändringar och vill nu förmedla detta till andra. Hon experimenterar med olika tekniker och en mångfald av motiv.

Berit kommer under vernissagen att berätta om fotona och sin resa till Kanada.

I Lilla rummet och i kaféet: Linda Undegård

IMG_9410-744x1024

Linda är en bildkonstnär, född i Närke, men numera bosatt och verksam i Valskog, Västmanland.

Linda är aktiv med öppen ateljé i sin trädgård, och provar ständigt på nya tillvägagångssätt, som utställning på marknad, i butiker eller varför inte konstfest i sin egen trädgård. Hon omger sig av natur, älskar och är inspirerad av lantlivet, växtlighet och familj. Färgglatt och lätt måleri och tecknande, i akryl, akvarell och tusch.
Förlorar sig stundtals i detaljer men försöker att lämna lite till betraktaren att finna.

Som vanligt finns här också ca 40 konsthantverkare som ställer ut på Magasinet och i trädgården finns en konstutställning med skulpturer och installationer.

Loppis och kafé med lättare luncher och gott hembakat fika.

 

 

Välkomna!

Eva och Carl-Eric Persson

V.Löa Juthemmanet 362

71494 Kopparberg

www.perssonsmagasin.se

Kommentarerna är avstängda