mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Det händer i Ställdalen 

13-12-07
Det är inte mer än ett drygt år sedan som centrala Ställdalen utgjorde en trist syn med ett förfallet hotell, tomma lägenheter, tomma affärslokaler med eftersatt underhåll och ovårdade grönytor.

Men mycket har hänt sen dess.
Omfattande upprustning av hotellet och lägenheterna i centrumhusen är klara genom ägarens, JH Groups försorg, och nu är det dags att genomföra en stor renovering av affärslokalerna och gamla biblioteket.

I bibliotekslokalerna har ett slags loppis, kallat ”Filips affär” varit inrymt sedan ett antal år tillbaka, men i och med renoveringen, som är omedelbart förestående, har Diana Sundberg, som driver loppiset, nödgats slå igen.

- Jag är uppsagd, säger Diana, så jag var tvungen att röja ut allt före den första december. Det har varit slitsamt. Jag har tagit ut semester från mitt jobb på Navet, men vilken semester!

Diana berättar att böckerna har hon fått placera på Navet, mycket kläder, skor och husgeråd har skickats till Lettland och Litauen men en hel del har hon tills vidare stuvat undan hemma hos sig och på annat håll.

Det är Jimmy Hoppe som står bakom JH Group och han bekräftar att hyresgästen i gamla biblioteket sagts upp.

- Affärslokalerna i bottenplanet ska totalrenoveras, säger Jimmy Hoppe. I bibliotekslokalen har det bland annat läckt vatten från våningen ovanför. Nu ska det bytas stammar och mycket annat.

Vad lokalen ska användas till efter renoveringen, vill inte Hoppe avslöja än, men det kommer inte att bli loppis.

Kopparbergar'n har tidigare (maj 2012) skrivit om Filips Affär och verksamheten samt bakgrunden till namnet. Intäkterna har, via Annikas Minnesfond gått till förmån för cancersjuka barn, och även om verksamheten just nu blivit lagd i malpåse, så ger inte Diana upp totalt.

- Jag kommer alltid att fortsätta kämpa för barnen! säger hon.

Kanske finns det någon som har en lokal, där Diana kan bedriva en liknande verksamhet som den hon haft?

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm