mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm

mm

Gammal "lärare" på Garhytteskolan

12-09-28
Inför marknadshelgen har andraklassarna vid Garhytteskolan arbetat med hur det var i Kopparberg förr, i synnerhet på marknaden. Som ett inslag i det arbetet hade man i onsdags bjudit in en person, som verkligen vet mycket om ämnet, nämligen Gunnar Björkman (81). Gunnar är ju mannen bakom de populära bildhäftena som varje år ges ut av Ställdalens Fotoklubb, där han satt som orförande i över 50 år.

Genom sitt stora hembygdsintresse och sitt arbete med bildhäftena har han genom åren skaffat sig rikliga kunskaper, och eftersom han också tycker om att prata med människor i alla åldrar, kan man verkligen säga att det var rätt man på rätt plats.

Det är nu mer än 6 år sedan Kopparbergar'ns reporter lämnade sitt jobb i skolans värld, men det kunde lätt konstateras att mycket var sig likt sen förr, åtminstone när det gäller krånglande teknisk utrustning. 
Bildvisningen fick därför ta sin början på en gammal ”tjock-tv” men barnen var tålmodiga och efter byte av lokal kunde programmet genomföras som planerat.

Gunnar berättade engagerat och eleverna hade frågor och kommentarer, så att det tidvis uppstod en dialog och diskussion kring bildmaterialet. Så totalt sett blev det ett lyckat arrangemang, och troligtvis var det inte för sista gången som Gunnar Björkman delar med sig av sina kunskaper till skolans yngre elever.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

 

mm mm