mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Politiken avgjorde kopparbergarnas öde

Nja, fullt så dramatiskt var det kanske inte när distriktsfinalen av PRO-vetarna avgjordes i Storå Folkets Hus. Men spännande och jämnt var det mellan de fyra lag som tävlade. Där var ett lag från Askersund, ett från Karlskoga, ett från Garphyttan – Tysslinge, och så vi från Kopparberg. Det var nära att jag skrev Kopparbergar'n här, för faktum är att både jag, Björn Öringbäck, och Inger Aftonljus fanns med i laget tillsammans med Sten-Ove Karlsson. Övriga lag bestod förstås också av tre deltagare vardera.

Björn Öringbäck, Inger Aftonljus och Sten-Ove karlsson i PRO-vetarnas distriktsfinal
Kopparbergslaget

Tävlingen PRO-vetarna är en slags frågesport i tolv ronder med tre delfrågor i varje rond, och det räckte definitivt inte att vara smart som en femteklassare, om man skulle klara alla. Det gjorde inte vi, och inte de övriga lagen heller för den delen.

Redan från början var det väldigt jämnt mellan lagen, men vi Kopparbergare skaffade oss ett litet övertag, som vi behöll hela första halvlek, fram till fikadags. Och det efter att ha gått totalt bet på frågorna om namnen på fruarna till Barack Obama, Kofi Annan och Björn Borg.

Publiken hejade på de tävlande
Fikapaus

Efter kaffet var det om möjligt ännu jämnare än förut, och tre lag hade fortfarande chansen till seger, när det var dags för den tolfte ronden. Den handlade om namn i politiken, och där kammade vi själva noll, medan Karlskoga lyckades ro hem två viktiga poäng. Därmed stannade Kopparberg på 22 poäng, medan Askersund och Karlskoga fick vardera 23! Mellan de båda senare blev det en utslagsfråga, som handlade om att räkna upp så många som möjligt av dem som sitter i Svenska Akademin. Karlskogalaget erinrade sig tillsammans tolv namn, och därmed blev också slutsegern deras.

Resultatet visades på storskärm
Resultatet

Vill du testa dina kunskaper, så hittar du frågorna i länken här.

Rätta svaren får du i morgon. Men kom ihåg, att om du inte får mer än 23 poäng, måste du säga att du är inte smartare än en pensionär!

Text: Björn Öringbäck
Foto: Elsa Jansson

Kommentera

Frida: (som var med i norra distriktstävlingen)

- Det var tur att jag inte kunde vara med för så värst mycket hade jag inte kunnat bidra med. Men ni var duktiga!!

Inger Aftonljus svarar: 

- Åjo, det hade nog gått bra med dig också.

 

Kommentera

mm mm