mmm

 

mm

HEM

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Bångbro Missionskyrka har blivit galleri

12-06-16
Lördagen 16/6 var det vernisage i Bångbro AteljeGalleri som finns i gamla Missionskyrkan i Bångbro. Karin Hedberg, som är ägare av fastigheten har fått hjälp av barnen att renovera kyrksalen och skapat en luftig och ljus utställningssal, där hon visar sina alster. Tavlorna är i akryl och lyser emot oss i mustiga koloristiska mönster mot den vitmålade väggen. 


Karin ChH Hedberg

Karin, som  kommer från Stockholm, säger att hon målat hela sitt liv och haft flera utställningar i Stockholms närhet. 2009 köpte hon missionskyrkan och har haft den som sommarställe. Eftersom hon trivs så bra här i trakten flyttade hon hit på allvar i höstas och sedan har tanken på att ha ett eget galleri blivit verklighet.


Karin samtalar med tidigare ägarna Ami och Lars Cederin samt sonen Mikael över lite snacks och snittar.

Här ska hon också ha "prova-på-verksamhet". I juni, juli och augusti kan man få komma ons-sön och prova på att måla med akryl. Finns intresse, kan hon också tänka sig att hålla kurser.

- Hur gör du när du målar? frågar Kopparbergar'n. Vilket kommer först - tanke eller bild?

- Från början hade jag nog idén och visionen om hur bilden skulle bli först, svarar Karin, men på senare tid börjar jag måla en bild och så får den växa fram efter hand.

På vernisagen kunde vi också njuta av de tavlor som Monika Winberg ställer ut som gästutställare. Hon kommer från Frösön i Jämtland och arbetar i flera material. Hon målar med akryl, men stoppar också in olika element i målningarna i form av kollage. Ovanå detta kan hon sätta stämplar och på så sätt få fram både mönster och yta med olika känsla. Förutom målningar gör hon även textil konst och skulpturer.


Monika Winberg

Monika har både målat och sytt så länge hon kan minnas tillbaka, men det var först unär hon för 13 år sedan flyttade till Spanien, som hon hade möjlighet att hålla på med sin verksamhet på heltid. 

- Jag har en bror och svägerska, som bosatte sig här, säger Monika. På mina besök hos dem, fattade jag tycke för platsen och för 3½ år sedan flyttade också jag hit, fortsätter hon.

Galleriet ska hålla öppet ons-sön 14.00-17.00 under juni-augusti. Det är lätt att hitta hit. Huset ligger högt och har sitt speciella kyrkoutseende kvar med höga fönster och klocktorn på taket.

Länk till Monika Winbergs hemsida

Båda konstnärerna kommer att medverka i Kulturglimtar.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm