mmm

 

mm

Hem

Kalender
Händelser i vårt område

Gästbok!

 
mmm  

Arne Rubin ny krögare på Golfrestaurangen

12-04-14


Arne Rubin kokade soppa åt städlaget.

Stjärnfors Golfklubb hade i lördags en städdag på golfbanan och i tillhörande lokaler inför årspremiären som förhoppningsvis blir den 1:a maj. Det är lite senare än andra golfbanor i närheten, vilket huvudsakligen beror på klimatet.

-Våren är helt enkelt senare här än exempelvis i Nora, säger Rune Andersson, ordförande i klubben. Men nu är det en sjudande aktivitet här. Klubben har ca 500 medlemmar och ungefär 25 procen av dem är ungdomar, som ivrigt väntar på att få komma igång.
-Hur tar sig ungdomarna hit då med utrustning och allt, undrar Kopparbergar'n.
-Det är förstås föräldrar, som får skjutsa, svarar Rune. Men det vore ju perfekt om bussen, som går mot Hällefors och tillbaka, stannade till i Stjärnfors.

Tjugosju medlemmar med humöret på topp ställde upp och det behövdes många händer för det var många saker som skulle uträttas. Nedfallna grenar skulle krattas bort, nya sponsorskyltar sättas upp, och lokaler som expedition, kansli och restaurang behövde snyggas till. 

I restaurangen var det premiär för den nye krögaren Arne Rubin, som serverade en lunchsoppa till arbetsstyrkan.

-Den var verkligen god, intygar Helena Sand, en av de närvarande medlemmarna.



Nytt namn är det också på kanslistposten, där Caroline Elvenäs lämnat över till Susanne Lovsjö, här tillsammans med Lars Berglund.

Vi frågar Rune Andersson hur det gick till att rekrytera Arne Rubin för uppdraget som krögare på golfrestaurangen, och Rune berättar.
- Golfklubben satte ut en annons på Blocket, och Arne sökte platsen. Han är ju mest känd som präst i Svenska kyrkan, men han har en kockutbildning och prästvigdes först 1983. 



Ute på golfbanan träffar vi på Ivan Nylund samt Bengt och Annika Papmehl-Dufay, som krattar upp nedfallna grenar under de stora träden. Även här är humöret på topp, men så är det också en härlig vårdag, perfekt för utomhusjobb.
Bengt och Annika, som driver Stjärnfors Camping och Sommarkafé berättar att verksamheten där öppnar på nytt den 1:a juni. De instämmer också i önskemålet från lokalboende och golfklubben att det skulle finnas en busshållplats i Stjärnfors.
Kopparbergar'n återkommer med reportage om detta.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentera

mm mm